Βελούδινη σούπα με λαχανικά

Βελούδινη σούπα με λαχανικά

Οι λάτρεις της σούπας θα σας πούνε ότι δεν χρειάζεται να κάνει κρύο για να απολαύσετε μία βελούδινη και νόστιμη σουπίτσα. Είναι πολύ νόστιμες, ελαφριές και με πολύ θρεπτικά συστατικά. Θα σας χορτάσουν, θα σας δυναμώσουν και όλα αυτά με λίγες θερμίδες .

Υλικά

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

1-2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες (χωρίς τα κουκούτσια)

1 κουτ. σούπας σκόνη κάρυ

1 πατάτα κομμένη σε κύβους

500γρ. από διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας ψιλοκομμένα

4 κύβους ζωμό κρέατος διαλυμένους σε 1 λίτρο ζεστό νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Σε μία βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα τσίλι και το κάρυ και τα αφήνετε να γίνουν για 10 λεπτά και βγουν οι μυρωδιές τους. Στη συνέχεια βάλτε τα λαχανικά σας όλα και αφήστε για άλλα 10 λεπτά να μαλακώσουν στην καυτή φωτιά.

2.Ρίξτε το μισό ζωμό στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώστε και αφήστε το να βράσει για 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν τελείως.

3.Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά και πολτοποιήστε τα λαχανικά λίγα-λίγα και τοποθετείστε τα πάλι στη κατσαρόλα. Ρίχτε και τον υπόλοιπο ζωμό και αφήστε την σούπα σας να βράσει μέχρι να γίνει σαν χυλός.

Tip: Σερβίρετε σε μικρές κούπες

Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour