Βασική συνταγή για μπισκότα
Μια συνταγή για νόστιμα μπισκότα.
Παίξτε με τα σχήματα και φτιάξτε μπισκοτάκια με αυτήν την εύκολη συνταγή.
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
Εκτέλεση
1. Χρησιμοποιώντας το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ πάνω από το μείγμα του βουτύρου. Ανακατέψτε καλά και χωρίστε τη ζύμη στο μισό. Πατήστε κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα δίσκο. Τυλίξτε κάθε δίσκο με χαρτί ψησίματος και βάλτε τους στο ψυγείο για 20 λεπτά.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώστε σε 2 ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώστε το κάθε κομμάτι ζύμης πάνω στο χαρτί ψησίματος που την είχατε τυλίξει μέχρι να φτάσει σε πάχος τα 3 χιλιοστά
4. Κόψτε τα κομμάτια ζύμης σε σχήματα της επιλογή σας και τοποθετήστε τα μπισκότα σας πάνω στα στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ταψιά. Φτιάξτε με τα υπολείμματα της ζύμης μια μπάλα και απλώστε την ομοίως με πριν. Κόψτε την σε μπισκότα. Βάλτε τα ταψιά με τα μπισκότα στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν και ψήστε τα μετά στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Διαβάστε επίσης:
Μπισκότα με μέλι και φυστικοβούτυρο
Μπισκότα με βρώμη και φυστικοβούτυρο χωρίς ψήσιμο