Κεράσια σε σιρόπι από λικέρ αμυγδάλου

Κεράσια σε σιρόπι από λικέρ αμυγδάλου

Ένα ιδιαίτερο γλυκό του κουταλιού, που θα λατρέψετε.

«Μεθυσμένα» κεράσια σε σιρόπι από λικέρ αμυγδάλου που μπορούν να συνδυάσουν άψογα ένα κομμάτι cheesecake ή μια μπάλα παγωτό.

Υλικά
375 ml (1 και 1/2 φλιτζάνι) νερό
155 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) «ψιλή» ζάχαρη
1 φαρδιά λωρίδα φλούδας πορτοκαλιού
1 κιλό κεράσια, πλυμένα, καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια
125 ml (1/2 φλιτζάνι) amaretto λικέρ
4 αστεροειδείς γλυκάνισους
2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε τη φλούδα πορτοκαλιού, το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και προσθέστε τα κεράσια. Μειώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο. Σιγοβράστε για 5 λεπτά.
2. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε τα κεράσια και μοιράστε τα σε δύο αποστειρωμένα βάζα (750 ml χωρητικότητας το καθένα). Μοιράστε το σιρόπι, το λικέρ amaretto, τους γλυκάνισους και τα ξυλάκια κανέλας στα δύο βάζα.
3. Συμπληρώστε με νερό και κλείστε τα βάζα καλά. Βάλτε τα σε ένα σκοτεινό μέρος για 1 μήνα. Όταν πλέον τα ανοίξετε αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για 4-6 εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ με καραμελωμένα μήλα

Υπέροχα καραμελωμένα πορτοκάλια

Τάρτα με σφολιάτα και βερίκοκα