Υπέροχο και υγιεινό «παρφέ» με γιαούρτι και φρούτα
QUEEN.GR
Το πιο λαχταριστό και θρεπτικό πρωινό.
Μια συνταγή που χρησιμεύει τόσο ως πρωινό όσο και ως επιδόρπιο, το παρφέ γιαουρτιού που σας προτείνουμε σήμερα έχει χρώμα, εμφάνιση, απίστευτη, ανάλαφρη γεύση και όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός.
Υλικά
1 κούπα καφέ ρύζι
12 κούπες νερό
1/4 κούπας μέλι
1/4κ.γ. αλάτι κοσέρ
4 κούπες γιαούρτι 2%
2 κούπες φρέσκα βατόμουρα, σμέουρα ή/και φράουλες
Εκτέλεση
1. Βάλτε το ρύζι σε 6 κούπες νερό από το βράδυ και αφήστε το να μουλιάσει.
2. Το πρωί, βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι με τις άλλες 6 κούπες νερό και αφήστε το να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σοταριστεί για άλλα 20 λεπτά. Στραγγίξτε το καλά, ρίξτε μέσα το μέλι και το αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Μοιράστε 1/4 κούπας γιαούρτι σε 8 ψηλά ποτήρια. Ρίξτε από πάνω 3κ.σ. από το μείγμα του ρυζιού και 2κ.σ. βατόμουρα. Επαναλάβετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.