Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με μπισκότα

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με μπισκότα

Παγωτό με πλούσια γεύση σοκολάτας και θρυμματισμένα σοκολατένια μπισκότα σε μόλις 2 βήματα.

Βυθιστείτε σε ένα απολαυστικό ταξίδι σοκολάτας με αυτή τη συνταγή για παγωτό.

Υλικά
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
395 γραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
600 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
220 γραμμάρια απλά μπισκότα σοκολάτας σπασμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων σε πλήρη ισχύ για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι κάθε 30 δευτερόλεπτα μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφήστε τη για 5 λεπτά να κρυώσει.
2. Με το μίξερ χτυπήστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί για 3-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Σιγά σιγά προσθέστε την κρύα λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέστε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατέψτε. Χύστε τα μείγμα σε ένα μπολ χωρητικότητας 8 φλιτζανιών. Καλύψτε το μπολ σας με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για μια νύχτα μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό σοκολάτα αρωματισμένο με κανέλα

Σπιτικό παγωτό με φουντούκια, αρωματισμένο με καφέ και σοκολάτα

Παγωτό γιαούρτι με τρία εσπεριδοειδή