Σοκολατένια muffins χωρίς αλεύρι
5 υλικά σε 4 βήματα συνδυάζονται με εύκολο τρόπο για ένα σοκολατένιο αποτέλεσμα.
Μια πρωτότυπη συνταγή για muffins με αμυγδαλόσκονη να αντικαθιστά το αλεύρι.
Υλικά
150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
125 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1/3 του φλιτζανιού (90 γραμμάρια) και 2 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη
100 γραμμάρια αμυγδαλόσκονη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε 10 φορμάκια για muffins χωρητικότητας 1/2 φλιτζανιού το καθένα. Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων στο 50% της ισχύς για περίπου 1 λεπτό.
2. Προσθέστε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας τους κρόκους των αυγών, το 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη και την αμυγδαλόσκονη και αναμείξτε καλά.
3. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια καλά μέχρι να αρχίσουν να διαμορφώνονται μαλακές αιχμές. Πασπαλίστε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να διαμορφωθούν σκληρές αιχμές.
4. Προσθέστε τη μαρέγκα σας στο μείγμα σοκολάτας-αμυγδαλόσκονης και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Μοιράστε τη στα φορμάκια και ψήστε για 30-35 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε.
Διαβάστε επίσης:
Πιπεράτα σοκολατένια κεκάκια με τζίντζερ
Σοκολατένια muffins με ελαφριά γεύση καρύδας
Υπέροχα muffins με ζεστό σιρόπι πορτοκαλιού