Μπισκότα διπλής σοκολάτας
Κομμάτια μαύρης σοκολάτας και κακάο συνδυάζονται σε μπισκότα διπλής σοκολατένιας απόλαυσης.
Μια συνταγή για μπισκότα που θα ικανοποιήσει και τους πιο εθισμένους στη σοκολάτα.
Υλικά
150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
80 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
200 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
265 γραμμάρια (1 και 3/4 του φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε σε 2 μεγάλα ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Με το μίξερ χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τη ψιλή και την καστανή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε το κακάο και το αλεύρι κοσκινίζοντάς τα και ανακατέψτε καλά μέχρι όλα τα υλικά να συνδυαστούν μεταξύ τους.
3. Μοιράστε το μείγμα σε 32 περίπου μπάλες και φτιάξτε μπισκότα στα ταψιά αφήνοντας κενό 3 εκατοστών περίπου μεταξύ τους (θα σας βγουν περίπου 8 μπισκότα ανά ταψί).
4. Ψήστε για περίπου 15-17 λεπτά αλλάζοντας τα ταψιά θέση στα μισά του ψησίματος. Επαναλάβετε με τη δεύτερη δόση μπισκότων. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και αφήστε τα μπισκότα σας να κρυώσουν.
Διαβάστε επίσης:
Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με μπισκότα
Μπισκότα με μέλι και φυστικοβούτυρο