Δημιουργείστε μόνοι σας τις νοστιμότερες πίτες!
Τρεις λαχταριστές συνταγές από την Knor που θα λατρέψετε!
- Κοτόπιτα
Χρόνος προετοιμασίας : 25'
Χρόνος μαγειρέματος : 45'
ΥΛΙΚΑ
● 2 φύλλα σφολιάτας
● 1 κοτόπουλο βάρους 1 ½ κιλού περίπου
● 1 ½ - 2 φλιτζάνια Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Κότας
● 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
● 1 πράσο (κομμένο σε ψιλές ροδέλες)
● 1 κόκκινη πιπεριά,
1 πράσινη πιπεριά,
1 κίτρινη πιπεριά
(σε κύβους)
● 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
● 300 γρ. τριμμένα τυριά ( ρεγκάτο, γραβιέρα κ.ο.κ.)
● 1 ½ φλιτζάνι κρέμα μπεσαμέλ
●αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
● 4 κ.σ. FloraSoftμε βούτυρο
●1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε το κοτόπουλο σε νερό και «Σπιτικό» Ζωμός Κότας. Αλείφουμε το ταψί μας με μια κουταλιά από το Floraκαι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ̊C.
2. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε ½ - 2 φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό που βράσαμε το κοτόπουλο.
- Σφολιάτα με βλίτα και κολοκυθάκια
Χρόνος προετοιμασίας : 10'
Χρόνος μαγειρέματος : 45'
ΥΛΙΚΑ
● 200 γρ. Βιτάμ κλασικό
● 1 πακέτο σφολιάτας
● ½ κιλό βλίτα καθαρισμένα
● 300 γρ. μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε μέτριες φέτες
● 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
● 3 τομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
● 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
● 100 γρ. χυμό τομάτας Pumaro
● 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο (ή καπνιστό τυρί της αρεσκείας σας)
● ½ λίτρο νερό
● 1 Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
● 2-3 κ.σ. τριμμένο φρυγανιά
● ανάλογο αλάτι και πιπέρι
● 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα 2/3 του Βιτάμ σε ένα βαθύ σκεύος.
2. Προσθέτουμε τις τομάτες, τα κολοκυθάκια, τα βλίτα και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
3. Συμπληρώνουμε με το χυμό της τομάτας, το νερό και τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να πιουν τα υγρά τους. Τα βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
4. Στη συνέχεια, αλείφουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ ένα ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε τη γέμιση με τα βλίτα και τα κολοκυθάκια πασπαλίζοντας με το κεφαλοτύρι.
5. Με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας κλείνουμε προσεκτικά για να μη φύγει η γέμιση.
6. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ̊C.
Tip: για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα τρίψτε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι και αφήστε τα να στραγγίξουν καλά.
- Σφουγγάτο με κιμά
Χρόνος προετοιμασίας : 10'
Χρόνος μαγειρέματος : 70'
ΥΛΙΚΑ
●2 ½ κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
●5 αβγά
●150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
● 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
●120 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
● 250 γρ. χοιρινό κιμά
● 1 κιλό τριμμένα κολοκύθια
● 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
● 1 ½ κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
●3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
●200 γρ. τριμμένη φέτα
●2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
●1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις
●1 μέτρια πατάτα βρασμένη και τριμμένη
●1 Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
●πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα δύο είδη κιμά, ανακατεύοντας το μίγμα συνέχεια, ώσπου να πιει τα υγρά του.
2. Προσθέτουμε τα 2/3 από το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, την πατάτα, τα κρεμμυδάκια, τον «Σπιτικό» Ζωμό Βοδινού, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα στη φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια.
3. Χτυπάμε τα αβγά με τα τυριά, τα προσθέτουμε στο μίγμα της κατσαρόλας, αφού κρυώσει και τα ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και απλώνουμε το μίγμα. Το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ̊ C.
Tip: προσθέστε στο σφουγγάτο μια κουταλιά μουστάρδα για περισσότερη γεύση.