Πουτίγκα σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων
Εννέα απλά υλικά της κουζίνας σας συνδυάζονται και μαγειρεύονται γρήγορα στο φούρνο μικροκυμάτων σε μια σοκολατένια πουτίγκα.
Μια εύκολη συνταγή για πουτίγκα σοκολάτας με απλά υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας σας.
Υλικά
3/4 του φλιτζανιού γάλα
75 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
1 και 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, χοντροκομμένη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 και 3/4 του φλιτζανιού βραστό νερό
Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα και το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων βάθους 6 εκατοσ. και χωρητικότητας 8 φλιτζανιών. Μαγειρέψτε σε πλήρη ισχύ στα μικροκύματα για 90 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας στο μέσο της διαδικασίας, μέχρι το βούτυρο να λιώσει.
2. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, την ψιλή ζάχαρη, το αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας κακάο και ανακατέψτε. Ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πιέστε τα κομμάτια της σοκολάτας μέσα στο μείγμα. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο κακάο και την καστανή ζάχαρη. Με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού για να ελέγχετε τη ροή ρίξτε το βραστό νερό στο μείγμα, φροντίζοντας να βραχεί όλη η επιφάνεια.
3. Βάλτε το γλυκό σας στο φούρνο μικροκυμάτων και μαγειρέψτε στο 50% της ισχύς για 10-13 λεπτά, μέχρι ένα σουβλάκι όταν το χώνεται στις άκρες της πουτίγκας σας να βγαίνει καθαρό. Αφήστε το γλυκό σας 1 λεπτό να ξεκουραστεί, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με παγωτό.
Διαβάστε επίσης:
Πουτίγκα με σταφιδόψωμο και μαρμελάδα
Πουτίγκα σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Πουτίγκα με καρύδια πεκάν και άρωμα καφέ