Πορτοκάλια σε ζεστό σιρόπι μελιού

Πορτοκάλια σε ζεστό σιρόπι μελιού

Ένα εύκολο γλύκισμα κατάλληλο για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες.

Πορτοκάλια καραμελώνονται με μέλι και σερβίρονται ζεστά με καβουρδισμένα φουντούκια.

Υλικά
45 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) φουντούκια, χοντροκομμένα
3 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, χωρίς λευκή ψίχα, κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού
80 ml (1/3 του φλιτζανιού) μέλι

Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε στο τηγάνι τα φουντούκια και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας για 3 λεπτά μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά. Μεταφέρετέ τα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
2. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε τα πορτοκάλια και το μέλι για περίπου 2 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τα πορτοκάλια μέχρι το μέλι να αρχίσει να σιγοβράζει.
3. Μοιράστε τα πορτοκάλια σε 4 μπολ σερβιρίσματος και περιχύστε τα με το ζεστό σιρόπι μελιού. Πασπαλίστε με φουντούκια και σερβίρετε αν θέλετε με παγωτό.

Διαβάστε επίσης:

Τάρτα με χουρμάδες και σιρόπι πορτοκαλιού

Παγωτό με άρωμα πορτοκαλιού