Light cheesecake με βατόμουρα
Μια συνταγή για λαχταριστό cheesecake χωρίς ψήσιμο.
Τo cheesecake σε μια light εκδοχή του χωρίς, όμως, καμία έκπτωση στη γεύση.
Υλικά
70 γραμμάρια τριμμένα μπισκότα τύπου Digestive (ολικής άλεσης)
1/3 του φλιτζανιού νιφάδες καρύδας
70 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
375 γραμμάρια light τυρί σε μορφή κρέμας
1/2 φλιτζάνι light κρέμα γάλακτος με ζελατίνη
1/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
300 γραμμάρια βατόμουρα
1. Σε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών στρώστε διάφανη μεμβράνη. Στον επεξεργαστή τροφίμων (ή σε ένα μπλέντερ) βάλτε τα μπισκότα, την καρύδα και το λιωμένο βούτυρο και «δουλέψτε» τα. Στρώστε το μείγμα σας στη βάση της φόρμας και πατήστε το καλά. Βάλτε τη φόρμα σας στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
2. Με το μίξερ χτυπήστε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και η ζάχαρη να διαλυθεί. Ανακατέψτε τη ζελατίνη στο βραστό νερό μέχρι να λιώσει και προσθέστε τη στο μείγμα του τυριού και της κρέμας. Ανακατέψτε καλά.
3. Προσθέστε τα μισά βατόμουρα στο μείγμα σας, ανακατέψτε μαλακά και στρώστε την κρέμα σας πάνω από τη βάση μπισκότων. Διακοσμήστε με τα υπόλοιπα βατόμουρα, καλύψτε το cheesecake σας με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες πριν σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Cheesecake με passion fruit και μέλι
Αυθεντικό ψημένο cheesecake βανίλιας