Τάρτα μήλου με σφολιάτα
QUEEN.GR
Η κλασική tarte tatin με σφολιάτα και μήλα.
Μια εύκολη συνταγή για γρήγορη tarte tatin σε δύο βήματα.
Υλικά
20 γραμμάρια μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμός μήλου χωρίς ζάχαρη
2 μεγάλα μήλα κόκκινα, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένα σε ροδέλες 4 χιλιοστών πάχους
1 κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας, εν μέρει αποψυγμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το χυμό μήλου σε ένα τηγάνι 20 εκατοστών διαμέτρου που μπαίνει στο φούρνο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3- 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Φέρτε το μείγμα σας σε βρασμό, μαγειρέψτε για ένα λεπτό μέχρι να πήξει και απομακρύνετε από τη φωτιά.
2. Προσεκτικά τοποθετήστε τις ροδέλες μήλου στο τηγάνι σας και φροντίστε να επικαλυφθούν με το μείγμα του χυμού. Σκεπάστε με τη σφολιάτα μαζεύοντάς την στις άκρες. Ψήστε για 30 λεπτά μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να φουσκώσει ελαφρά. Αφήστε την τάρτα σας για 5 λεπτά στο τηγάνι, αναποδογυρίστε τη σε ένα πιάτο και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Τάρτα με σφολιάτα και βερίκοκα