Μακαρονάδα α λα… hamburger!
Συνδυάστε τις δύο αδυναμίες σας σε ένα υπέροχο πιάτο.
Μια μακαρονάδα που έχει γεύση hamburger; Σαν να λέμε, ένα πιάτο με ζυμαρικά και μπέργκερ μαζί; Και μάλιστα υγιεινό; Τρέχουμε στην κουζίνα!
Υλικά
2 κούπες ωμό κοφτό μακαρονάκι
1κ.σ. ελαιόλαδο
500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2κ.γ. αλάτι
λίγες νιφάδες τσίλι
1/2κ.γ. σπόρια σέλινου
1 μεγάλη κονσέρβα κομμένες ντομάτες
2κ.σ. Worcestershire sauce
1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Όσο βράζουν, ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίστε τον κιμά με 1κ.σ. λάδι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας πολύ αραιά. Όταν πάρει χρώμα, προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν (περίπου 4-6 λεπτά)
3. Προσθέστε τα σπόρια σέλινου, τις νιφάδες τσίλι και το αλάτι. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και τη Worcestershire sauce και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Ρίξτε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τον μαϊντανό και αφήστε τα να μαγειρευτούν όλα μαζί για άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε όσο πιπέρι θέλετε και σερβίρετε.