Μοναδικό κέικ με μέλι, μπανάνα και μπαχαρικά
Ένας μοναδικός συνδυασμός υλικών σε αυτήν την πρωτότυπη συνταγή.
Φτιάξτε ένα υπέροχο κέικ σε 6 βήματα.
Υλικά
1 φλιτζάνι κρύο καφέ espresso
1 ώριμη μπανάνα λιωμένη σε πουρέ
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 του φλιτζανιού μέλι
1/4 του φλιτζανιού φυτική μαργαρίνη
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
2 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3 αυγά
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά σας μέχρι να πήξουν. Προσθέστε τη ζάχαρη σταδιακά και συνεχίστε το χτύπημα προσθέτοντας και τη μαργαρίνη.
2. Ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και τα μπαχαρικά και προσθέστε τα στο μείγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
3. Ρίξτε σιγά σιγά το μέλι και τον καφέ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.
4. Προσθέστε την μπανάνα και ανακατέψτε καλά.
5. Χύστε το μείγμα σας σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε για 45-50 λεπτά.
6. Αφαιρέστε το κέικ σας από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για πέντε λεπτά πριν το ξεφορμάρετε. Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει εντελώς, κόψτε το και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Γρήγορο κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας