Εναλλακτική σπιτική μπουγάτσα σε 3 βήματα
Πιο εύκολη και απλή από την κανονική, αλλά εξίσου πεντανόστιμη!
Έχεις λιγούρα για μπουγάτσα αλλά βαριέσαι να βγεις από το σπίτι, άσε που το καλύτερο μπουγατσάδικο είναι κανένα 20λεπτο μακριά με το αμάξι. Τι κάνεις; Φτιάχνεις τη δικιά σου σε 3 βήματα! Η ακόλουθη συνταγή θα μπορούσε να λέγεται και «μπουγάτσα του φτωχού», καθώς απέχει μεν αρκετά από την original, είναι όμως η πιο εύκολη και γρήγορη, σπιτική λύση για να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας. Και, πιστέψτε μας, θα την λατρέψετε!
Υλικά
2 συσκευασίες κατεψυγμένη ζύμη κρούστας
2 συσκευασίες τυρί κρέμα
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα μαργαρίνη, λιωμένη
1/4 κούπας λευκή ζάχαρη
1κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και λαδώστε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί ή πιρέξ. Απλώστε τη μία ζύμη στον πάτο του ταψιού και πιέστε την καλά να πάει παντού.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ αναμείξτε το τυρί κρέμα, την 1 κούπα ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα. Απλώστε το πάνω στη ζύμη. Ξετυλίξτε το δεύτερο φύλλο και απλώστε το πάνω από την κρέμα, χωρίς να το πιέσετε. Περιχύστε την λιωμένη μαργαρίνη πάνω από το ταψί . Αναμείξτε το υπόλοιπο 1/4 της κούπας ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίστε τη μπουγάτσα.
3. Ψήστε την για 25 με 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι η κορυφή να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί.