Spring rolls με σοκολάτα και μπανάνα

Spring rolls με σοκολάτα και μπανάνα

Μπορεί σήμερα ο καιρός να θυμίζει περισσότερο χειμώνα παρά άνοιξη, εμείς όμως θα τον κοντράρουμε στα ίσια και θα προτείνουμε μια συνταγή για «ανοιξιάτικα ρολά», με τα εξής δύο χαρακτηριστικά: είναι γλυκά και νηστίσιμα. Επίσης, δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί στα ξυλάκια για να τα φάτε, όταν έχουμε να κάνουμε με συνδυασμό σοκολάτας-μπανάνας οι κανόνες του savoir vivre, ακόμα και του κινέζικου, πάνε περίπατο.

Υλικά
1 πακέτο Φύλλο κρούστας
σοκολάτα κουβερτούρα (να είναι τα κομμάτια σαν την lacta)
αμύγδαλό φιλέ
100γρ. βούτυρο λιωμένο
2-3 μπανάνες
λίγες φράουλες
σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση
1.Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες.
2.Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε 3 ίσα μέρη και τα βουτυρώνετε.
3.Παίρνετε τη σοκολάτα και τη σπάτε σε ίσα κομμάτια.
4.Βάζετε στην άκρη του κάθε φύλλου τη σοκολάτα και λίγη μπανάνα και το τυλίγετε.
5.Αλείφετε πάλι με βούτυρο τα ρολά και τα τοποθετείτε πάνω σε ένα ταψί το οποίο έχετε καλύψει με λαδόκολλα.
6.Ψήνετε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
7.Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας.

Tips: Μπορείτε να βάλετε σοκολάτα γάλακτος αντί για κουβερτούρα, να προσθέσετε φράουλες, αμύγδαλα και ότι άλλο ταιριάζει στην όρεξή σας.