Ανοιξιάτικη μους φράουλας
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μια δροσερή και πολύ εύκολη συνταγή για όλα αυτά τα ανοιξιάτικα απογεύματα που λαχταράτε κάτι γλυκό, ελαφρύ και αρκετά παγωμένο, που θα απολαύσετε στο μπαλκόνι σας λίγο πριν βραδιάσει. Ή και οποιαδήποτε άλλη ώρα, δεν θα κολλήσουμε εκεί.
Υλικά
500 γρ. φράουλες
200 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρης)
150 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο ανάλατο
μισό ποτήρι γάλα
1 ποτηράκι του κρασιού sangria
3 φύλλα ζελατίνης (5 γρ.) ή 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
Εκτέλεση
1.Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία και έπειτα προσθέτετε το βούτυρο.
2.Έχετε μαλακώσει ήδη τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα προσθέτετε στο ζεστό μείγμα.
3.Βάζετε στο μπλέντερ τις φράουλες, το μείγμα, το γάλα και το κρασί και χτυπάτε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
4.Βάζετε το μείγμα σε μπολάκια και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Tip: Μπορείτε να διακοσμήσετε το γλυκό σας με κομματάκια από φράουλες ή κάποιο άλλο φρούτο που να σας ταιριάζει.