Οδηγός αγοράς: Πού θα βρω το τέλειο μικρό μαύρο φόρεμα στις καλοκαιρινές εκπτώσεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Πού θα βρω το τέλειο μικρό μαύρο φόρεμα στις καλοκαιρινές εκπτώσεις
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Πάμε να ανακαλύψουμε μαζί τα καλύτερα little black dresses, στις καλύτερες τιμές.

Προφανώς και κάποια ρούχα έχουν βαθιές αναφορές μέσα στο χρόνο και προσωπικά θεωρώ ότι έχουν αντίστοιχη αξία με κάποια έργα τέχνης. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το ότι πολλά από αυτά τα ρούχα-σημείο αναφοράς βρίσκονται πράγματι σε προθήκες μουσείων ή συμμετέχουν σε εκθέσεις παγκοσμίου φήμης, όπως η τελευταία έκθεση του Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης, που εγκαινιάστηκε πριν λίγους μήνες με το MET Gala. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει κατά τη γνώμη μου και το μικρό μαύρο φόρεμα, ένα ρούχο που πάλεψε αρκετά με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις περί χρωμάτων και περιστάσεων πριν κανονικοποιηθεί και βρει τη θέση του στην κορυφή της ντουλάπας μας.

Αν τα 90s είναι η αγαπημένη σου δεκαετία, τότε αυτά τα 5 summer looks είναι για σένα

little-black_dress-(2).jpg

Αν ασχολείσαι με τη μόδα, θα ξέρεις ήδη ότι το μικρό μαύρο φόρεμα είναι στην ουσία μία κατάκτηση της Coco Chanel, η οποία έκανε appropriate το μαύρο χρώμα και στην καθημερινότητα μίας κυρίας, αφήνοντας πίσω της τον μύθο ότι το μαύρο είναι μόνο ένα χρώμα για πένθος. Η ίδια έχοντας μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο είχε πάντα στις αναφορές της τις στολές των ορφανών κοριτσιών και ήθελε πάντοντε να φοράει minimal shapes με basic χρώματα, που είχαν πάρει πολλά στοιχεία και από την ανδρική ντουλάπα. Κάπως έτσι μας συστήθηκε το μαύρο μικρό φόρεμα που αγαπήθηκε όσο λίγα ρούχα της γυναικείας γκαρνταρόμπας, με την Audrey Hepburn να το αποθεώνει μέσα από την ταινία της «Breakfast at Tiffany's».

little-black_dress-(1).jpg

Γιατί, όμως, συζητάμε τώρα και πάλι για το μικρό μαύρο φόρεμα; Γιατί μόλις εγκαινιάστηκε η περίοδος των εκπτώσεων με τις προσφορές σε όλα τα αγαπημένα μας brands να έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες. Και όπως θα έχεις διαβάσει συχνά σε αυτή τη fashion στήλη, οι εκτπώσεις είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αποκτήσεις όλα εκείνα τα basics που λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου ή που χρειάζονται ανανέωση. Γιατί ένα little black dress ίσον κανένα.

little-black_dress-(4).jpg

Εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες επιλογές της αγοράς και σου τις παρουσιάζουμε σε μία άκρως ενημερωμένη και stylish λίστα.

little-black_dress-(3).jpg

Καλοκαίρι στην πόλη: Οι 5 στυλιστικές συμβουλές που θα σε ανανεώσουν -Τα έχεις όλα στη ντουλάπα σου

Editor's choices: