Η χρονομηχανή του Dior AW21 έφερε τις πριγκίπισσες των παραμυθιών στο σήμερα
Μία συλλογή που μας ταξιδεύει στο μόνο μέρος που μπορούμε να πάμε μέσα στο lockdown.
Μέσα στον χώρο του φανταστικού, εκεί στα παλάτια των βασιλιάδων και των βασιλόπουλων, στους τόπους που ανέδειξαν τις ρομαντικές ιστορίες ήδη στα σοκάκια της παιδικής ηλικίας, ξεπηδούν τα υλικά για τη δημιουργία της γέφυρας στο σήμερα. Ο φαινομενικά τέλειος και ατελής χώρος του παραμυθιού βρίσκει τον τρόπο να εμπνέει το σχεδιαστικό ταλέντο διάσημων δημιουργών και να καταπλήσσει το κοινό που μέσα στην καραντίνα προσπαθεί να ταξιδέψει έστω και νοητικά σε άλλους κόσμους.
Η Maria Grazia Chiuri, fashion designer και creative director του οίκου Dior έπιασε τον εαυτό της σε τέτοιες αναζητήσεις. Για τη συλλογή φθινόπωρο/χειμώνας 2021, οι Βερσαλλίες έγιναν ένα με το Hall of Mirrors και μετέφεραν τον κόσμο, έστω και μέσα από φωτογραφίες, σε ένα άλλο, πιο απόκοσμα παραμυθένιο σκηνικό.
Οι εικόνες αποτελούν ύμνο των παραδοσιακών fairytales, οι ιστορίες των οποίων, τα συναισθήματα και οι σκέψεις εκφράζονται μέσα από τα υφάσματα και τις διαφοροποιήσεις τους. Ανάλαφρες υφές υποδηλώνουν πιο ρομαντικούς προβληματισμούς. Δερμάτινα στοιχεία παραπέμπουν σε μία πιο δυναμική έκφραση του γυναικείου ταπεραμέντου.
Μέσα σε ένα σκηνικό από ξεχασμένους και αχρείαστους μέσα στο lockdown καθρέφτες, η Chiuri υμνεί όπως μόνο εκείνη ξέρει τη γυναικεία θηλυκότητα. Με έναν τρόπο όχι τόσο παραδοσιακό. Κατά βάση διαχρονικό με τον αέρα της πριγκίπισσας που μπήκε στη χρονομηχανή και ξεπήδησε από την εποχή της στο σήμερα, προσπαθώντας να κατανοήσει όλα όσα συμβαίνουν γύρω της.
Η γυναίκα ήταν πάντα πρωταγωνίστρια για τον οίκο Dior. Η πραγματικότητα προσαρμόζεται πάνω της και όχι το αντίστροφο. Ακόμα κι αν αυτή απέχει πολύ από το σήμερα, η συλλογή βρίσκει τον μηχανισμό να ταυτίζει ακόμα και τις πιο απρόσιτες εικόνες με τη μοντέρνα θηλυκότητα και τις απόμακρες παραμυθιακές ανάγκες.
Δες επίσης: 7 νέοι σχεδιαστές μόδας που πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις το 2021