Οδηγός αγοράς: Το θρυλικό wrap dress κλείναι 50 χρόνια και έχουμε τα 10 καλύτερα σχέδια της σεζόν

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Το θρυλικό wrap dress κλείναι 50 χρόνια και έχουμε τα 10 καλύτερα σχέδια της σεζόν

Είναι το φόρεμα που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα.

Είναι 1974 και η Diane von Furstenberg αποφάσισε πως είχε έρθει η στιγμή να καινοτομήσει. Και τι σημαίνει καινοτομία στην περίπτωσή της; Το πιο διάσημο φόρεμα ίσως όλων των εποχών που αγγίζει τα όρια του ιστορικού. Το wrap dress ή αλλιώς κρουαζέ ήταν μία εφεύρεση της κορυφαίας designer που καθώς είχε τότε ήδη ξεκινήσει δυναμικά την παγκόσμια καριέρα της, και ήθελε να βρει ένα φόρεμα που να ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, σε κάθε σωματότυπο, σε όλα τα sizes.

Dopamine dressing: Μπορεί ο τρόπος που ντύνεσαι να φτιάξει την εβδομάδα σου; Μπορεί!

Diane von Furstenberg 1983

1983 (AP Photo/Mark Elias)

Το wrap dress βασίζεται σε ένα πολύ απλό και βασικό πατρόν, που έχει έναν δικό του μοναδικό τρόπο να αγκαλιάζει το γυναικείο σώμα. Με ανοιχτό ντεκολτέ και μέση που σφίγγει και δένει στο πλάι, φθάνει λίγο κάτω από το γόνταο στην κλασική εκδοχή του και συνήθως έχει ένα εντυπωσιακό all over print. Φυσικά και μέχρι σήμερα έχουν αποδοθεί στην Diane von Furstenberg τα εύσημα που της αξίζουν, αναγνωρίζοντάς της ως μία σχεδιάστρια που απελευθέρωσε το γυναικείο σώμα σε μια εποχή που τα στερεότυπα της γυναικείας σιλουέτας είχαν λάβει τη μορφή κανόνα.

AP090619037287.jpg

Ένα από τα πρώτα wrap dresses δια χειρός Diane von Furstenberg, AP IMAGES

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου φόρεσε τη φούστα που θα αντικαταστήσει τη floral midi skirt

Σήμερα το wrap dress ή κρουαζέ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πατρόν γυναικείου φορέματος που μπορείς να δοκιμάσεις, αν δεν έχεις ήδη ένα item σε αυτό το shape στη συλλογή σου. Με μακρύ ή κοντό μανίκι, σε mini, midi ή και maxi μήκος είναι πάντα μία επιλογή που μπορεί να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη θηλυκή σου φύση και να κάνει τα ανοιξιάτικα looks σου εντυπωσιακά, χωρίς στην πραγματικότητα να χρειαστεί να κάνεις κάτι παραπάνω.

wrap-dress-(9).jpg

Για την άνοιξη του 2024 όλοι οι αγαπημένοι μας οίκοι και brands έφεραν και πάλι το wrap dress στο προσκήνιο, μιας και φέτος γιορτάζουμε 50 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου κρουαζέ φορέματος.

wrap-dress-(10).jpg

Το αγαπημένο φόρεμα των Γαλλίδων θα γίνει και το δικό σου go to φόρεμα τον Μάιο και εμείς έχουμε δημιουργήσει την καλύτερη wish list για να αποκτήσεις ένα item επένδυση που θα φοράς στο repeat.

wrap-dress-(6).jpg

Dopamine dressing: Μπορεί ο τρόπος που ντύνεσαι να φτιάξει την εβδομάδα σου; Μπορεί!

Eidtor's choices: