Old school is the new cool! Οι νοσταλγικές τάσεις που είδαμε στα catwalks

Ναταλία Κατσακιώρη
Old school is the new cool! Οι νοσταλγικές τάσεις που είδαμε στα catwalks

Πώς τα 80s, 90s και 00s κάνουν take over στις πασαρέλες.

Ίσως να μην είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω για αυτό το θέμα, ίσως πάλι να μπορώ να μιλήσω ως expert. Ως editor κατατάσσομαι ξεκάθαρα στην κατηγορία των millennials που ζήσαμε και στα 90s και 00s, αλλά βρεθήκαμε κοντά στις γυναίκες που λάτρεψαν και απογείωσαν τα 80s -aka τις μαμάδες μας. Οπότε τώρα ξέρεις γιατί κάθε φορά που βλέπεις ένα παλιό σύνολο κρεμασμένο σε μία ντουλάπα, νιώθεις αυτές τις πεταλούδες στο στομάχι. Είναι στο DNA μας. Από την άλλη φυσικά και η μόδα κάνει κύκλους και επαναλαμβάνει τα ίδια trends μετά από κάποια χρόνια, χωρίς όμως να αντιγράφει ποτέ πιστά την όποια επιρροή του παρελθόντος. Τα αρχεία είναι εδώ για να τα αξιοποιούμε και να μπορούν οι νέοι designers να συνεχίζουν την ιστορία της μόδας, βάζοντας το δικό τους στοιχείο μαζί με τις απαιτήσεις της εποχής τους στις συλλογές του σήμερα.

John-Rogers-Resort-PO-S24-023.jpg

John Rogers Resort SS24

Αν παρόλα αυτά παρακολουθείς τις τάσεις τον τελευταίο ένα χρόνο θα έχεις διαπιστώσει ότι μετά την αναγέννηση των 90s, που είδαμε μέσα στα προηγούμενα χρόνια, με το 1990 να είναι η απόλυτη nostalgic δεκαετία έμπνευση για τους μεγαλύτερους οίκους, πλέον τα 00s είναι ο απόλυτος βασιλιάς του nostalgic style με τα 80s να έχουν και αυτά την εμφάνισή τους σε συλλογές όπως αυτή του Saint Laurent, προσεγγίζοντας με μεγαλύτερο sexiness και θηλυκότητα τη δεκαετία που αναδιαμόρφωσε το γυναικείο σώμα μέσα από το αιχμηρό tailoring και τους ακραίους όγκους.

https://www.instagram.com/p/C4vmBn4xwnH/

Σήμερα προφανώς και βρισκόμαστε μπροστά στην απόλυτη μανία της δεκαετίας του 2000 με τους Genzers να έχουν αλλάξει τελείως το τοπίο του αγοραστικού κοινού μέχρι στιγμής, οπότε έχουμε την έμπνευση των νέων συλλογών για το 2024 και 2025 να μετατοπίζεται προς αυτές τις δεκαετίες αντίστοιχα. Ανάμεσα στο nostalgic style θα ξεχωρίσεις προφανώς κάποια trends που θα κλέψουν την καρδιά σου και άλλα που θα σε κάνουν να θυμηθείς εικόνες από το παρελθόν σου. Εμείς συγκεντρώσαμε τα 8 κορυφαία micro trends, που αξίζουν την προσοχή σου και πρέπει να δοκιμάσεις από το φθινόπωρο.

Diesel-PreFall-PO-F24-034.jpg

Diesel PreFall 24

Nostalgic style: 2 vintage stores μας λένε τι ψωνίζει ο κόσμος των second hands το καλοκαίρι

8 τάσεις που ζωντανεύουν ξανά τα 80s, 90s και 00s.

Girl boss tailoring

Bottega-Veneta-S24-005.jpg

Bottega Veneta SS24

Metallics

Rocha-PO-S24-022.jpg

Simone Rocha SS24

Polka dot

Balmain-S24-022.jpg

Balmain SS24

Leather pants forever

Stella-Mccartney-S24-023.jpg

Stella Mccartney SS24

Shoulder pads

Saint-Laurent-S24-038.jpg

Saint Laurent SS24

Chunky sleeves

Jacquemus-PO-S24-013.jpg

Jacquemus SS24

Box bags

Chanel-clp-S24-063.jpg

Chanel SS24

Launchmetrics.com/spotlight

Mini golf, θερινό, βόλτα στον Φλοίσβο: Τα καλύτερα «vintage» μέρη για να βγεις στην Αθήνα

New kitten heels

Prada-clp-S24-088.jpg

Prada SS24

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ.