From gym to street: Επτά key pieces για να αναβαθμίσεις το athleisure στυλ σου (κι ένα ακόμα bonus)

 Άρτεμις Σκούφου
From gym to street: Επτά key pieces για να αναβαθμίσεις το athleisure στυλ σου (κι ένα ακόμα bonus)
Lefteris_Partsalis

Athleisure θα πει άνεση, ευελιξία, cool διάθεση κι ένα look με casual αέρα. Σωστά; 

Όταν ακούς τη λέξη γυμναστική συνήθως σου έρχονται στο μυαλό πιο πρόχειρα ρούχα, τα οποία δε μπορείς να φορέσεις πουθενά αλλού, πέρα από το γυμναστήριο. Νιώθεις ότι σε περιορίζουν, δεν αναδεικνύουν το σώμα σου και την κομψότητα που έχεις στην υπόλοιπη καθημερινότητά σου. Γιατί, όμως, να περιοριστείς όταν υπάρχουν τόσες επιλογές;

Athleisure στυλ θα πει ότι κάθε μέρα έχει άνεση, χωρίς να ξεχνάς τι πάει να πει κομψότητα. Το στυλ αυτό ήρθε για να μείνει και στο The Mall Athens βρήκα όλα τα key pieces που θα χρειαστώ για μερικές εμφανίσεις στο γυμναστήριο - κι όχι μόνο εκεί. Κάνοντας βόλτα στο αγαπημένο μου Εμπορικό Κέντρο, βρήκα τα απαραίτητα items για ό,τι καιρό κι αν έχει έξω.

Sport bra first

Ξεκινώντας από τα βασικά, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα φορέσεις για να πας στο γυμναστήριο; Φυσικά τα εσώρουχα και ένα καλό, αθλητικό σουτιέν είναι must για κάθε αθλητική σου δραστηριότητα. Κρατάει το στήθος πιο σωστά και σε κάνει να νιώθεις άνετα την ώρα της γυμναστικής. Στο Oysho βρήκα αυτό που έψαχνα, ένα αθλητικό σουτιέν με αναπνέουσες υφασμάτινες επιφάνειες, που εφαρμόζει υπέροχα στην πλάτη και καλύπτει ολόκληρο το στήθος.

oysho.jpg

Oysho, στον 2ο όροφο του The Mall Athens, Τηλ. 210 6300090

Lefteris_Partsalis

Άνεση και στυλ με ένα φούτερ

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν ρωτάς «τι θα φορέσω» τις φθινοπωρινές ημέρες που διανύουμε είναι ένα φούτερ. Και στο Sneaker Cage μπορείς να βρεις ακριβώς το athleisure στυλ που σου ταιριάζει. Εγώ διάλεξα ένα φούτερ με κουκούλα και φερμουάρ που ταιριάζει είτε με φόρμα είτε με κολάν. Και έτσι, ξέρω πως ό,τι κι αν επιλέξω για να ολοκληρώσω την εμφάνισή μου θα είναι in fashion.

Sneaker Cage, στον 3ο όροφο του The Mall Athens, Τηλ. 218 2181627

Lefteris_Partsalis

Μία φόρμα δεν είναι ποτέ αρκετή

Όσες κι αν έχεις, θες περισσότερες, γιατί μία φόρμα δεν είναι ποτέ αρκετή. Στην adidas το πάθος για αθλητισμό υπάρχει σε κάθε ρούχο, μέσα από τις ραφές, τις τσέπες, τα υλικά και την άνεση που προσφέρει στο σύνολο καθετί. Εκεί, λοιπόν, βρήκα μια λευκή φόρμα που μπορώ να συνδυάσω με πολλά χρώματα και ταιριάζει πολύ όμορφα σε κάθε σωματότυπο.

adidas.jpg

adidas, στον 1ο όροφο του The Mall Athens, Τηλ. 210 6198624

Lefteris_Partsalis

Τι θα έλεγες για μια ζακέτα για όταν κάνει δροσιά;

Μπορεί ακόμα να έχει καλό καιρό, αλλά θα έρθει και η στιγμή που η θερμοκρασία θα πέσει. Βέβαια, μια ζακέτα καλό είναι να τη φοράς μετά το γυμναστήριο κι ας μην κάνει τόσο κρύο, γιατί όσο να 'ναι θα είσαι ιδρωμένη. Στο κατάστημα Quiksilver βρήκα μια fluffy ζακέτα με cozy υφή σε απαλές αποχρώσεις, αν και υπάρχουν ένα σωρό ακόμα που μπορείς να διαλέξεις.

Quiksilver, στον 1ο όροφο του The Mall Athens, Τηλ. 210 6198381

Lefteris_Partsalis

Εφαρμογή και κομψότητα μαζί

Αν υπάρχει μόνο ένας λόγος που αγαπάμε τα κολάν, τότε αυτός είναι ότι αγκαλιάζουν υπέροχα το σώμα μας. Είναι άνετα, μπορούμε να τα φορέσουμε και εκτός γυμναστηρίου και το καλύτερο; Μπορούμε να τα βρούμε σε όσα χρώματα θέλουμε. Αν και η συλλογή μου σε κολάν είναι μεγάλη, ένα ακόμα μου έκλεψε το βλέμμα από το κατάστημα Bodytalk και δεν θα μπορούσα να του αντισταθώ. Ιδιαίτερο και ξεχωριστό, ταιριάζει στο στυλ μου κάθε μέρα, ό,τι καιρό κι αν κάνει έξω.

Bodytalk, στον 1ο όροφο του The Mall Athens, Τηλ. 210 6101232

Lefteris_Partsalis

Πώς θα ολοκληρώσεις το ντύσιμο χωρίς το σωστό παπούτσι;

Αν ασχολείσαι έστω και λίγο με τη γυμναστική, θα έχεις ήδη καταλάβει ότι το παπούτσι παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο. Αν το πέλμα δεν πατάει σωστά στο έδαφος ή στο όργανο γυμναστικής, τότε η περίπτωση να τραυματιστείς είναι μεγάλη. Στο κατάστημα Salomon διάλεξα ένα αθλητικό ζευγάρι παπούτσια με καλή εφαρμογή και σωστό πάτημα για να μπορώ να κάνω με άνεση κάθε αθλητική δραστηριότητα.

salomon.jpg

Salomon, στον 1ο όροφο του The Mall Athens. Τηλ. 210 6195768

Lefteris_Partsalis

'Ωρα για αξεσουάρ

Και αφού τα διάλεξα όλα, αυτό που έμεινε είναι ένα κομψό αξεσουάρ που θα μπορώ να φορέσω εκτός γυμναστηρίου και θα αναβαθμίσει την εμφάνισή μου, γιατί athleisure στυλ θα πει άνεση και κομψότητα. Ένα καπέλο είναι αυτό που θα βάλω μόλις βγω από το γυμναστήριο για να κάνω βόλτα και να πάω για καφέ. Τόσο απλό και τόσο σημαντικό. Στο κατάστημα New Balance βρήκα την επιλογή που έψαχνα και ολοκλήρωσα το στυλ μου ακριβώς όπως ήθελα.

New Balance, στον 1ο όροφο του The Mall Athens, Τηλ. 210 6300177

Lefteris_Partsalis

Street vibes και στο φαγητό

Και τώρα, η στιγμή να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας για την τόση... αθλητική διάθεση έφτασε με μία στάση στο Ancho, εκεί όπου τα μεξικάνικα street vibes συναντούν το καλιφορνέζικο coolness των burrito bars. Μια γεύση από Μεξικό αξίζει μετά από μία μέρα γεμάτη shopping, σωστά;

Urban Roof Garden

Ancho (Urban Roof Garden), στον 3ο όροφο του The Mall Athens, Τηλ. 210 6180711

Lefteris_Partsalis

Αν αναρωτιέσαι γιατί να μείνεις στο The Mall Athens για να φας και γιατί να μη βγεις έξω, σε κάποιο εστιατόριο, το Urban Roof Garden είναι το νέο spot της πόλης που σε καλεί να το ανακαλύψεις. Μπορείς να επιλέξεις οτιδήποτε θες σε φαγητό, ποτό και καφέ από το foodcourt του Εμπορικού Κέντρου και να το απολαύσεις εκεί, σ' έναν φωτεινό χώρο, με δέντρα και ηρεμία. Το καλύτερο που θα βρεις στο Urban Roof Garden; Η θέα! Γιατί, λοιπόν, να τρέχεις αλλού;

DPG Network