Η βαθύτερη σημασία της βέρας
Εκτός από γαμήλιο δαχτυλίδι, η βέρα κουβαλά τη δική της ρομαντική ιστορία.
Είναι το πιο όμορφο δαχτυλίδι που θα φορέσει ποτέ μια γυναίκα, ακόμα και αν είναι το πιο απλό και διακριτικό που έχει φτιαχτεί ποτέ. Η βέρα δεν χρειάζεται να είναι φορτωμένη με πολύτιμες πέτρες, ούτε να είναι σχεδιασμένη με πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο. Και μόνο το γεγονός πως συμβολίζει την αιώνια ένωση δύο ανθρώπων και την αγάπη που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, είναι αρκετό για να την κάνει το πιο σημαντικό και αγαπημένο δαχτυλίδι κάθε γυναίκας. Πέρα από την γνωστή σημασία της, όμως, λίγοι ξέρουν την πραγματική ιστορία της βέρας και τον λόγο που επιλέχθηκε ως το κατ' εξοχήν γαμήλιο κόσμημα.
Οι πρώτοι που άρχισαν να φορούν βέρες ήταν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι οποίοι και ξεκίνησαν την παράδοση της βέρας. Η βέρα για αυτούς ήταν ένα σύμβολο ατελείωτης αγάπης, καθώς το σχήμα του δαχτυλιδιού δεν έχει αρχή ούτε τέλος, όπως ακριβώς και η αγάπη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι για να αποφασίσει να παντρευτεί.
Στην πορεία, η βέρα άρχισε να φτιάχνεται από χρυσάφι, το οποίο αντιπροσώπευε την αγνότητα. Κατά την περίοδο του Μεσαίωνα στην Αγγλία, τα ζευγάρια φορούσαν τη βέρα στο τρίτο δάχτυλο του αριστερού τους χεριού, και όχι στο δεξί όπως σήμερα, καθώς πίστευαν πως οι φλέβες του αριστερού χεριού οδηγούν κατευθείαν στην καρδιά. Έτσι, φορώντας το δαχτυλίδι στο συγκεκριμένο δάχτυλο, το ζευγάρι ένωνε τις καρδιές του σε μία.