Cooking with Love: Το γλυκό του Βαλεντίνου σου θα το φτιάξεις με τα χεράκια σου!

Cooking with Love: Το γλυκό του Βαλεντίνου σου θα το φτιάξεις με τα χεράκια σου!

Θα σου δώσουμε εμείς τη συνταγή...

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει, φέτος «πέφτει» Κυριακή και ανυπομονείς να την περάσεις με τον καλό σου – στο σπίτι, φυσικά! Τι καλύτερο λοιπόν, να μπεις στην κουζίνα και να δημιουργήσεις ένα μοναδικό γλυκό που θα το θυμάστε και οι δύο για καιρό; Άλλωστε, μην ξεχνάς πως… «ο έρωτας περνάει από το στομάχι» - ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα σπιτικό, υπέροχο γλυκό; Παρακάτω θα διαβάσεις μερικές γλυκές και λαχταριστές προτάσεις, για να φτιάξεις φέτος με τα χεράκια σου το γλυκό του δικού σου Βαλεντίνου!

Ζουμερό και λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας

Εάν ο αγαπημένος σου είναι λάτρης της σοκολάτας, να είσαι σίγουρη πως το συγκεκριμένο σουφλέ είναι το ιδανικό γλυκό για να σε λατρέψει και να «κλείσετε» την ημέρα των ερωτευμένων με τον πιο γλυκό τρόπο. Για να την πραγματοποιήσεις θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

- 250γρ βούτυρο

- 250γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

- ¾ της κούπας ζάχαρη

- μία βανίλια

- 7 αβγά

- λίγο αλάτι

- 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ

- 7 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο

- κακάο

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, λιώνοντας τα κομματάκια της κουβερτούρας με τη μέθοδο μπεν μαρί και έπειτα, θα ρίξεις τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, σε ένα δεύτερο μπολ θα ρίξεις τα αβγά και θα τα χτυπήσεις καλά. Όταν είναι έτοιμα, θα τα ρίξεις στο μείγμα με τη σοκολάτα. Θα προσθέσεις τη ζάχαρη, τον καφέ, το αλάτι και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά το μείγμα σου. Στη συνέχεια, πάνω από το μείγμα θα κοσκινίσεις το αλεύρι, ενώ συγχρόνως θα ανακατεύεις καλά, μέχρι να αφομοιωθεί εντελώς.

Τέλος, θα βουτυρώσεις καλά τις επιφάνειες από τη φόρμα του κέικ που διαθέτεις και θα ρίξεις μέσα το μείγμα, γεμίζοντας μόνο τα 3/4 της φόρμας. Έπειτα, θα ψήσεις το σουφλέ για 12 με 15 λεπτά (ανάλογα με τη συσκευή που διαθέτεις) στους 160°C. Όταν το σουφλέ σου είναι έτοιμο και το αφαιρέσεις από τον φούρνο, θα περιμένεις μερικά λεπτά για να κρυώσει και θα το σερβίρεις στον αγαπημένο σου!

red velvet

Εντυπωσιακή και αφράτη τούρτα red velvet

Όλοι ξέρουν πως το κόκκινο είναι το χρώμα του έρωτα και της αγάπης! Εάν θέλεις, λοιπόν, το μαγειρικό σου δημιούργημα να έχει και μία συμβολική πλευρά, τότε η τούρτα red velvet είναι το γλυκό που αξίζει να τολμήσεις για την ημέρα των ερωτευμένων! Πρώτα όμως, σιγουρέψου πως έχεις τα εξής υλικά στην κουζίνα σου:

- 310γρ αλεύρι για κέικ

- 16γρ κακάο (περίπου 2 κουταλιές σούπας)

- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

- 1 κ.γ. αλάτι

- 120γρ ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

- 300γρ ζάχαρη

- 2 αβγά

- 220γρ φυτικό λάδι

- 1 κ.γ. ξύδι

- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

- 240γρ βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)

- 30γρ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

- 500γρ κρέμα τυριού

- 300γρ σαντιγί

- 1 κ.γ. βανίλια

- 1 κούπα ζάχαρη άχνη

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή σου, κοσκινίζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, προσθέτοντας τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο σκεύος, θα ρίξεις το βούτυρο με την ζάχαρη και θα ανακατέψεις καλά τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, θα προσθέσεις τα αβγά, το λάδι, το ξύδι, τη βανίλια και το βούτυρο γάλακτος, επιμένοντας με το ανακάτεμα και περιμένοντας το μείγμα να γίνει ενιαίο.

Στην συνέχεια, θα ενώσεις το μείγμα του αλευριού με το δεύτερο μείγμα και θα τα ανακατέψεις έως ότου ενοποιηθούν. Θα προσθέσεις σταδιακά το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την κόκκινη απόχρωση που εσύ επιθυμείς. Όταν θα είναι έτοιμο, θα το χωρίσεις σε δύο διαφορετικά ταψιά και θα ψήσεις τα μείγματά σου για 30 λεπτά στους 160°C στην ένδειξη «αέρας». Όταν αφαιρέσεις τα ταψιά από τον φούρνο, θα περιμένεις λίγα λεπτά να κρυώσουν τα κέικ και θα προετοιμάσεις το γλάσο της τούρτας.

Θα κοσκινίσεις την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και έπειτα θα προσθέσεις το τυρί κρέμας και το εκχύλισμα βανίλιας. Θα ανακατέψεις καλά τα υλικά σου, περιμένοντας να δημιουργήσουν ένα αφράτο και ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα δεύτερο μπολ, θα χτυπήσεις την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας σιγά-σιγά το τυρί κρέμα και ανακατεύοντας, μέχρι να «δέσουν» τα υλικά.

Έπειτα, θα κόψεις και θα αφαιρέσεις το πάνω μέρος από τα κέικ σου, ώστε να αποκτήσουν μία επίπεδη επιφάνεια. Θα βάλεις το ένα κομμάτι ως βάση σε μία πιατέλα και πάνω του θα απλώσεις λίγο από το γλάσο. Θα τοποθετήσεις το δεύτερο «στρώμα» κέικ και θα απλώσεις την υπόλοιπη κρέμα στο πάνω μέρος και στα πλαϊνά. Εάν θέλεις, μπορείς να διακοσμήσεις την τούρτα σου με κομματάκια φράουλας ή μούρα.

pavlova

Κρεμώδης πάβλοβα με γεύση ρόδι

Σε περίπτωση που εσύ και ο φίλος σου είστε λάτρεις των λευκών γλυκών, η πάβλοβα είναι η δημοφιλής συνταγή που θα εμπλουτίσει με γευστικές «πινελιές» την ημέρα των ερωτευμένων. Μπορεί η διαδικασία που απαιτεί να είναι χρονοβόρα και κάπως απαιτητική, όμως ακολουθώντας τα βήματα που έχουμε καταγράψει παρακάτω, να είσαι σίγουρη πως δεν θα σε δυσκολέψει ιδιαίτερα. Για να πραγματοποιήσεις την πάβλοβα, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

- 280γρ ζάχαρη

- 280γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

- 180γρ ασπράδια αβγών (5-6 αβγά)

- 30γρ corn flour κοσκινισμένο

- 300γρ κρέμα γάλακτος

- 150γρ φρέσκο τυρί κρέμα

- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

- 300γρ χυμό ρόδι

- 30γρ βούτυρο

- 150γρ ρόδι

- λίγα φύλλα φρέσκια μέντα

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή σου, προετοιμάζοντας πρώτα τη μαρέγκα. Θα ρίξεις στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια του αβγού, θα τα χτυπήσεις σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά την ζάχαρη και περιμένοντας να σφίξει το μείγμα σου. Θα αφαιρέσεις τον κάδο και θα προσθέσεις την άχνη ζάχαρη κοσκινίζοντας, το corn flour, ενώ συγχρόνως θα ανακατεύεις το μείγμα με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να αφρατέψει καλά.

Θα στρώσεις σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και θα ρίξεις προσεκτικά με μία μεγάλη κουτάλα τη μαρέγκα, δίνοντάς της ένα κυκλικό σχήμα. Έπειτα, θα ψήσεις τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο, επιλέγοντας την ένδειξη «αέρας», στους 100°C για 3 με 4 ώρες, μέχρι να στεγνώσει και να ξεκολλάει εύκολα από το αντικολλητικό χαρτί. Έπειτα, θα τη βγάλεις από τον φούρνο και θα την αφήσεις να κρυώσει.

Όσο η μαρέγκα θα ψήνεται, θα βάλεις στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά που χρειάζονται για την κρέμα του γλυκού, δηλαδή την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Θα τα χτυπήσεις με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη κρέμα και θα την τοποθετήσεις στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, θα βάλεις ένα μικρό κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, θα ρίξεις την ζάχαρη με τον χυμό ροδιού και θα αφήσεις το μείγμα σου να σιγοβράσει, μέχρι να γίνει παχύρευστο και να αποκτήσει την υφή σιροπιού. Τότε, θα αφαιρέσεις το κατσαρολάκι από το «αναμμένο» μάτι, θα προσθέσεις το βούτυρο και θα ανακατέψεις καλά το μείγμα σου. Έπειτα, θα τοποθετήσεις το σιρόπι σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη και θα το αφήσεις για λίγο να κρυώσει.

Αφού ολοκληρώσεις τα παραπάνω βήματα, θα γαρνίρεις με λίγο από το σιρόπι τη μαρέγκα, θα τοποθετήσεις την κρέμα και έπειτα, θα ρίξεις από πάνω το υπόλοιπο σιρόπι. Τέλος, θα διακοσμήσεις το γλυκό σου με ρόγες ροδιού και φύλλα μέντας.

gliko valentoinos

Πριν βιαστείς να ξεκινήσεις τις προετοιμασίες, μήπως θα ήταν καλύτερα, να προσκαλούσες τον σύντροφό σου στην κουζίνα και να ετοιμάσετε παρέα το γλυκό που αργότερα θα μοιραστείτε; Έτσι, θα συμμετέχετε από κοινού σε κάτι που θα απολαύσετε μαζί, διασκεδάζοντας και με την προετοιμασία!