Συγκλονιστική Lady Gaga: Με βίασε παραγωγός στα 19 μου – Με πέταξε έγκυο στον δρόμο
Οι τάσεις αυτοκτονίας και οι απειλές ότι «δεν θα κάνει καριέρα ποτέ» - «Πώς να εξηγήσω στον κόσμο ότι έχω λεφτά, έχω προνόμια, έχω δύναμη αλλά είμαι δυστυχισμένη;»...
Κάθεται απέναντι από την κάμερα που εστιάζει στο πρόσωπό της και προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Η Lady Gaga θα περίμενε κανείς να μην έχει άγχος όταν μιλάει σε δημοσιογράφους, όταν τα φώτα στρέφονται πάνω της, όταν έχει να πει κάτι που ξέρει που θα προκαλέσει «σεισμό» στα social media. Αυτή τη φορά, όμως, όλα είναι αλλιώς.
Η φωνή της σπάει πολλές φορές, ψάχνει την αυτοκυριαρχία της, θυμάται και κλαίει. «Ήμουν 19 ετών και εργαζόμουν στη βιομηχανία της μουσικής όταν ένας παραγωγός μου είπε: Βγάλε τα ρούχα σου. ‘Όχι’ του είπα. Και έφυγα. Μου είπαν ότι θα με εξαφάνιζαν από τη μουσική, ότι θα κατέστρεφαν την καριέρα μου. Και δεν σταμάτησαν να μου το ζητάνε και μια μέρα εγώ… απλά πάγωσα και… (σπάει τελείως) δεν θυμάμαι καν τι έγινε», λέει η 35χρονη σήμερα Gaga στο ντοκιμαντέρ "Εγώ, που δεν μπορείς να δεις" (σε παραγωγή του Πρίγκιπα Harry και της Oprah Whinfrey) και μαζεύει όλο τον θυμό της σε μία πρόταση: «Δεν θα πω ποτέ το όνομά του».
(«Τον είδα κάποτε τυχαία σε ένα μαγαζί και παρέλυσα από τον φόβο»)
Φοβάται, ακόμη και σήμερα, να έρθει αντιμέτωπη με τον βιαστή της. Όλος αυτός ο πόνος, το σοκ, η απόγνωση και ο φόβος προκάλεσαν έντονα ψυχοσωματικά προβλήματα.
«Ήμουν άρρωστη για εβδομάδες και εβδομάδες και εβδομάδες πολλές μετά το ό τι συνέβη. Συνειδητοποίησα ότι ένιωθα ακριβώς τον ίδιο πόνο που με αισθάνθηκα όταν εκείνο το άτομο με βίασε και με πέταξε έγκυο στον δρόμο», λέει και θυμάται πως πήγε στο σπίτι των γονιών της να την φροντίσουν επειδή είχε κακοποιηθεί και ζούσε κλεισμένη σε ένα στούντιο για μήνες, τρομαγμένη και με το σώμα της να αντιδρά σαν να είναι άρρωστη.
Είναι όμορφη, διάσημη, σούπερ ταλαντούχα και πάρα πολύ πλούσια. Είναι δυστυχισμένη. Και δεν φταίει εκείνη γι' αυτό. Και δεν φταις εσύ που έπεσες θύμα κακοποίησης γι' αυτά που νιώθεις.
Είχε έντονες τάσεις αυτοκτονίας αλλά βρήκε μέσα της τη δύναμη να αντιμετωπίσει όλο αυτό που συνέβαινε στο μυαλό και στο σώμα της ώστε σιγά σιγά να αρχίσουν οι πληγές να επουλώνονται. Μνήμες, πληγές και ψυχοσωματικές αντιδράσεις από εκείνη την ημέρα που της άλλαξε τη ζωή της, παραμένουν μέρος της καθημερινότητάς της ακόμα και σήμερα.
Ένας γιατρός τη συμβούλευσε να δει έναν ψυχίατρο προκειμένου να τη βοηθήσει με όλο αυτό που της συνέβαινε. Η διάγνωση ήταν «Διαταραχές από μετατραυματικό σοκ».
«Είχα ένα συνολικό ψυχωτικό επεισόδιο και λίγα χρόνια δεν ήμουν το ίδιο κορίτσι. Ένιωθα τον πόνο της πράξης του βιασμού στο σώμα μου ξανά και ξανά. Έκανε τόσες πολλές μαγνητικές τομογραφίες και υπέρηχους που όμως δεν έβρισκαν τίποτα! Αλλά το σώμα σου θυμάται", λέει η Gaga και αποκαλύπτει πως άρχισε να αυτοτραυματίζεται: «Ακόμα κι όταν είχα έξι καταπληκτικούς μήνες, χρειαζόταν ένα μικρό περιστατικό για να θυμηθώ και να νιώσω πάλι άσχημα. Και όταν λέω άσχημα, εννοώ πως άρχισα να χαράζω τον εαυτό μου. Να σκέφτομαι τον θάνατο. Να αναρρωτιέμαι εάν θα πεθάνω. Ξέρεις γιατί δεν είναι καλό να αυτοτραυματίζεσαι; Ξέρεις γιατί δεν είναι καλό να πετάς τον εαυτό σου στον τοίχο; Ξέρεις γιατί δεν είναι καλό να κόβεσαι; Γιατί θα νιώθεις χειρότερα από πριν. Νομίζεις ότι θα αισθανθείς καλύτερα επειδή θα έχεις τραβήξει την προσοχή κάποιου φωνάζοντας ουσιαστικά ‘κοίτα, πονάω’. Αλλά δεν βοηθάει αυτό».
ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ: Εάν αναγνωρίζεις στην ιστορία αυτή σημάδια της δικής σου ζωής, μίλησε σε κάποιον!
Κάλεσε τη Γραμμή SOS 15900 και θα βρεις σε 24ώρη βάση ανθρώπους να σε βοηθήσουν.
H Lady Gaga, η Stefani Germanotta όπως είναι το πραγματικό όνομά της, θέλει να ξέρεις πως αν έχεις πέσει θύμα κακοποίησης για όλα αυτά που νιώθεις δεν ευθύνεσαι εσύ: «Δεν σας λέω αυτή την ιστορία για προσωπικό όφελος, γιατί, για να είμαι ειλικρινής, ήταν δύσκολο να τα πω όλα αυτά. Νιώθω μεγάλη ντροπή για αυτό που μου συνέβη. Πώς να εξηγήσω στον κόσμο ότι έχω λεφτά, έχω προνόμια, έχω δύναμη αλλά είμαι δυστυχισμένη; Δεν είμαι εδώ για να πω την ιστορία μου και να κάνω τον οποιονδήποτε να κλάψει για μένα. Είμαι καλά. Αλλά… άνοιξε την καρδιά σου σε κάποιον. Μίλησε. Γιατί στο λέω, το έχω περάσει και ξέρω πως οι άνθρωποι είναι μεγάλοι βοήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι, λοιπόν, κομμάτι της θεραπείας μου το να μπορώ να μιλάω σήμερα σε σένα».
Και να θυμάσαι πως πολλές φορές, λόγω της άρνησης να αποδεχτείς αυτό που σου συνέβη, τα συμπτώματα στη συμπεριφορά σου και η έκρηξη φόβου που αισθάνεσαι εμφανίζονται «πολύ αργότερα, τέσσερα ή πέντε χρόνια μετά το περιστατικό».