Η Rumer Willis θηλάζει και δέχεται τα πιο άκομψα σχόλια από άλλες μαμάδες- Κάπου το χάσαμε

Πατούλια Κατερίνα
Η Rumer Willis θηλάζει και δέχεται τα πιο άκομψα σχόλια από άλλες μαμάδες- Κάπου το χάσαμε

Η Rumer Willis απέκτησε την κόρη της Louetta πριν 17 μήνες! Και θηλάζει ακόμα. Και κάθε φορά που θα δημοσιεύσει μια εικόνα της στην οποία θηλάζει στα social media, ξεσπά πόλεμος σχολίων, κυρίως από γυναίκες και δη, από μαμάδες. 

Τι μπορεί να πάει στραβά με την εικόνα μιας γυναίκας που θηλάζει την 17 μηνών κόρη της; Στην περίπτωση της Rumer Willis και στην εικόνα της να θηλάζει την κόρη της Louetta, τα σχόλια που πήγαν στραβά ήταν πολλά και ήταν πολύ πολύ στραβά.

Η Rumer θηλάζει- οι fans έχουν πρόβλημα με αυτό

Από τότε που υποδέχτηκε το πρώτο της παιδί τον Απρίλιο του 2023, η Rumer Willis φροντίζει να δείχνει όλες τις γλυκές στιγμές με την κόρη της, Louetta, στα social media. Αλλά όταν η περήφανη μαμά μοιράστηκε μια σειρά φωτογραφιών από το πρόσφατο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη, η φωτογραφία στην οποία η 36χρονη θηλάζει την 17 μηνών κόρη της, δέχτηκε πολλά περίεργα σχόλια με τα περισσότερα να προέρχονται από γυναίκες και δη μαμάδες.

«Νέα Υόρκη μου έκλεψες την καρδιά ξανά…..μέχρι την επόμενη φορά», έγραψε η 36χρονη ενώ στην πρώτη εικόνα η Willis φαίνεται να θηλάζει τη Louetta με φόντο ουρανοξύστες πίσω της.

https://www.instagram.com/p/C_53-RmPaw9/

Και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα σχόλια:

«Είμαι υπέρ του θηλασμού όσο χρειάζεται ή θέλεις αλλά αυτό είναι απλά περίεργο…και όλες οι φωτογραφίες σου είναι όμορφες, αλλά αυτή η πρώτη ήταν απλώς περιττή», έγραψε μια φαν ενώ μια άλλη πρόσθεσε:

«Ειλικρινά έχω βαρεθεί αυτές τις φωτογραφίες θηλασμού! Απλώς δεν είναι απαραίτητο να τις δημοσιεύουμε συνεχώς» και ακολούθησε το αποτελειωτικό:

«Είναι όμορφο που θηλάζεις, αλλά η κόρη σου είναι λίγο μεγάλη γιατί τώρα είναι κάπως ανατριχιαστικό». Ένα ακόμα σχόλιο τόνισε:

«Όλοι ξέρουμε ότι θηλάζεις μετά από τόσο καιρό. Το καταλάβαμε».

https://www.instagram.com/p/C-S8hIvPMZ4/

Στον αντίποδα ήρθαν σχόλια όπως τα εξής:

«Σαφώς με όλα αυτά τα σχόλια, ο θηλασμός δεν έχει ακόμη κανονικοποιηθεί και πρέπει να τον δούμε περισσότερο, ώστε οι άνθρωποι να μην έχουν τόσο έντονη αντίδραση σε αυτόν».

Το ότι οι σχολιαστές του διαδικτύου νιώθουν τόσο άνετα να ντροπιάζουν μια μαμά που μοιράζεται ένα τόσο φυσιολογικό, φυσικό (και όμορφο!) κομμάτι της μητρότητας είναι 100% πρόβλημα.

Το πιο απογοητευτικό είναι πως τα σχόλια ήρθαν από μαμάδες που βλέπουν κάτι λάθος σε μια μαμά που θηλάζει ακόμα, όπως κάνει η Willis και έχει το δικαίωμα να θηλάζει και να μοιράζεται φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν το επιλέξει.

Σε εκείνους τους σχολιαστές που αισθάνονται ότι η Louetta είναι «πολύ μεγάλη» για να θηλάζει ακόμα, μια φιλική υπενθύμιση: τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όσο και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστούν τον θηλασμό «έως δύο ετών και άνω».

Και υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη από τον παρατεταμένο θηλασμό τόσο για τη μαμά όσο και για το μωρό, όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί.

Το μητρικό γάλα παραμένει θρεπτικό κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου θηλασμού. Και θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ακόμα πιο πολύ το γεγονός πως οι ανοσίες στο μητρικό γάλα αυξάνονται όσο μειώνεται η ποσότητα του μητρικού γάλακτος.

Τόσο η μαμά όσο και το μωρό που θηλάζει επωφελούνται πολύ από τον παρατεταμένο θηλασμό μιας και η μαμά έχει μειωμένο κίνδυνο καρκίνων που σχετίζονται με τις γυναίκες- κυρίως του μαστού και των ωοθηκών, όσο περισσότερο θηλάζει - και το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού χρειάζεται περίπου δύο χρόνια για να ωριμάσει οπότε ο θηλασμός βοηθά δραστικά.

https://www.instagram.com/p/DAeFIRMyUhv/

Δυστυχώς, υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους οι μαμάδες μπορεί να σταματήσουν να θηλάζουν πολύ πριν το επιθυμήσουν πραγματικά και πολλές δεν είναι σε θέση να θηλάσουν καθόλου. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται, να κρίνεται ή να επικρίνεται επειδή θηλάζει ή δεν θηλάζει.

DPG Network