Το πιο νόστιμο Cheesecake με λευκή σοκολάτα και Ginger είναι αυτό!!!
Είναι η 3η φορά που το φτιάχνω και είναι ό, τι καλύτερο έχω φάει και φτιάξει ποτέ μου!!! Αξίζει να το δοκιμάσετε και να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγιές. Καλή επιτυχία!!!
White chocolate ginger cheesecake :
Υλικά:
300gr Ginger Nut biscuits
100gr βούτυρο
320gr Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
4 κομμάτια από stem ginger
3 Κουταλιές της σούπας ginger syrup (from the jar)
3 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη άχνη
400gr philadelphia
250gr mascarpone
250ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας caramel
1 κγ Σκόνη chilli flakes
1. Συνθλίψτε τα μπισκότα σε λεπτή σκόνη χρησιμοποιώντας μπλέντερ ή πλάστη.
2. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα μόλις λιώσουν.
3. Προσθέστε σε στρογγυλή φόρμα (όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω) με επένδυση 20 εκατοστών και πιέστε προς τα κάτω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
4. Βάλτε το δοχείο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα, ( το έβαλα στην κατάψυξη για 5 λεπτά)
5. Λιώστε 300 γραμμάρια λευκής σοκολάτας σε ένα μπολ πάνω σε σιγοβράσιμο νερό και αφήστε το να κρυώσει.
6. Κόψτε ψιλοκομμένο το τζίντζερ και χρησιμοποιήστε ένα γουδοχέρι και γουδί για να συνθλίψετε σε μια υφή που μοιάζει με πάστα. ( δείτε φωτογραφίες πιο κάτω)
7. Σε ένα νέο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το μαλακό τυρί, τη μασκαρπόνη και 200 ml της κρέμας.
8. Στη συνέχεια προσθέστε το τζίντζερ, 2 κουταλιές της σούπας του σιροπιού τζίντζερ, την ζάχαρη άχνη και την λευκή σοκολάτα, και χτυπήστε ελαφρά για άλλα 2 λεπτά.
9. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και ισοπεδώστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
10. Βάλτε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
11. Για σερβίρισμα, χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να τρίψετε κομμάτια λευκής σοκολάτας στο πάνω μέρος του cheesecake.
12. Ψεκάστε τη σάλτσα καραμέλας πάνω από την κορυφή χρησιμοποιώντας μια τσάντα σωληνώσεων ή κουτάλι.
Καλή επιτυχία !!!!
Μπορείτε να με βρείτε εδώ : www.instagram.com/majenco