Συνταγή για παντζαρόπιτα με κατσικίσιο τυρί σε σφολιάτα

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Συνταγή για παντζαρόπιτα με κατσικίσιο τυρί σε σφολιάτα

Η συνταγή αυτή είναι αρκετά εντυπωσιακή εύκολη, πολύ γευστική και σίγουρα θα κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Είναι πολύ απλή αρκεί να την ακολουθείσετε κατά γράμμα.

Υλικά

450 γρ παντζάρια

2 κσ ελαιόλαδο

αλάτι και φρέσκο πιπέρι

320 γρ έτοιμη ζύμη σφολιάτας

200 γρ κατσικίσιο τυρί

9 καρύδια

60 γρ ρόκα καλά πλυμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Πλένετε πολύ καλά και κόβετε τα παντζάρια λεπτοκομένα σε ένα μαντολίνο (πολυκόφτη) όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω. Τα βάζετε στον φούρνο με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο πάνω σε μια λαδόκολα για 20 λεπτά μέχρι να γίνουν μαλακά και να έχουν ψηθεί καλά.

Σε ένα άλλο ταψί τοποθετούμε την σφολιάτα και γύρω γύρω την διπλώνουμε και πατάμε με ένα πιρούνι στην μέση παντού ( δείτε τις φωτογραφίες πιο κάτω ), την βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά και μόλις την βγάλουμε πιέζουμε την μέση με μια σπάτουλα να κατέβει το κέντρο κάτω.

Τοποθετούμε τα παντζάρια και το κατσικίσιο τυρί και την ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Βάζουμε τα καρύδια και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε την ρόκα.

Σερβίρουμε .. Και καλή σας όρεξη ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco