3 νηστίσιμες, healthy, νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα

3 νηστίσιμες, healthy, νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα

Πριν λίγες μέρες αποπειράθηκα να φτιάξω 3 νέα φαγητά για εμένα που δεν τα είχα ξανά μαγειρέψει ποτέ και τα έκανα με τέτοια επιτυχία που τα ξανά έφτιαξα γιατί μας άρεσαν πολύ.



Το ένα ήταν μαυρομάτικα , το άλλο ήταν ρεβύθια στον φούρνο με πάπρικα και το άλλο ήταν το Χούμους που έχω ποστάρει την συνταγή https://www.queen.gr/samantha-apostolopoulou/gotcha/story/218563/h-pio-nostimi-geystiki-kai-eykoli-syntagi-gia-hummus-einai-ayti .



Για τα Ρεβύθια στον φούρνο είναι ότι πιο εύκολο προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 αδειάζετε σουρώνετε και ξεπλένετε μια κονσέρβα ρεβύθια και τα βάζετε πάνω σε ένα ταψί με χαρτί αφού τους ρίξετε αρκετή γλυκιά πάπρικα από πάνω και τα ανακατέψετε καλά να πάει παντού. Τα βάζετε στον φούρνο για 15 λεπτά και έχετε έτοιμο το πιο healthy ορεκτικό.



Για τα φασολάκια τα μαυρομάτικα τα ξεπλένετε καλά σε ένα σουρωτήρι και τα βράζετε χωρίς αλάτι σε μια βαθειά κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα σερβίρετε σε ένα βαθύ μπωλ με ψιλοκομμένο άνηθο ή και μαϊντανό ή κόλιανδρο ότι έχετε εύκαιρο μαζί με φρέσκο ψιλόκομμένο κρεμμυδάκι ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και ή λεμόνι ή ξύδι ότι σας αρέσει πιο πολύ.



Για το Χούμους θα χρειαστείτε



1/3 κούπας καλή ποιότητα ταχίνι



2-4 κσ κρύο νερό ( και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί )

2 κσ Ελαιόλαδο

1/2 κγ κύμινο

3/4 κγ αλάτι

2 μέτριες σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομματιασμένες

2-3 κσ χυμό από λεμόνι

1 κονσερβα ρεβύθια πλυμμένα και σουρωμένα


Και για διακόσμηση λίγη πάπρικα, ελαιόλαδο, φρέσκο μαιντανό ή κόριανδρο ακόμα και ψημμένο κουκουνάρι ότι προτιμάτε από όλα αυτά.

Σε ένα μπλέντερ βάζετε το κρύο νερό, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το σκόρδο, τον χυμό από λεμόνι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει σαν πουρές.

Προσθέστε τα ρεβύθια για 3-4 λεπτά σταματώντας ενδιάμεσα για να ανακατεύετε με μια σπάτουλα τα πλαϊνά και συνεχίζετε μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό. Αν το βλέπετε σκληρό προσθέστε 2 κσ νερό κρύο.

Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και κύμινο στη γεύση που το θέλετε.

Διακοσμήστε με λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα και λίγο κομμένο κόριανδρο ή μαιντανό ακόμα και με ψημμένο κουκουνάρι.

Διατηρείτε στο ψυγείο για 3 μέρες σε αεροστεγές συσκευασία.

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco