Μαγική πανεύκολη νόστιμη συνταγή με κριθαράκι, μπρόκολο και τυριά γεμάτη γεύση
Αυτή η συνταγή με το κριθαράκι, μπρόκολο και τυριά είναι τόσο εύκολη για να την φτιάξετε και είναι γεμάτο γεύση
Υπάρχουν οι κλασικοί τρόποι για να φτιάξεις το κριθαράκι και υπάρχει και αυτός ο τρόπος που δοκίμασα προχτές και μέσα σε ελάχιστα λεπτά με μια μόνο κατσαρόλα είχα ένα μαγικό γευστικό αποτέλεσμα.
Έκανα την συνταγή με μπρόκολο και θα την δοκιμάσω και με αλλά λαχανικά ψιλοκομμένα όπως σπαράγγια, κολοκυθάκια ακόμα και φασολάκια. Το μυστικό για να αρέσει στα παιδιά που δεν τα πηγαίνουν καλά με τα λαχανικά είναι στο να τα κόψετε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Υλικά:
1 κούπα λεπτό κριθαράκι /ορζο άψητο
1 ½ κούπα μπρόκολο ψιλοκομμένο
¼ κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
⅓ κούπα γάλα
αλάτι για γεύση
Οδηγίες:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Στραγγίστε το νερό και στη συνέχεια προσθέστε το τυρί τσένταρ, την παρμεζάνα, το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε κι άλλο γάλα αν χρειάζεται. Αλατίζουμε κατά βούληση και σερβίρουμε. (Πρόσθεσα 1 γεμάτη κούπα τυρί cheddar και μου άρεσε ακόμα πιο πολύ).
Καλή επιτυχία ..
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :