Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά το κλιματιστικό στον καύσωνα-Το λάθος που κάνουμε όλοι
Κι όμως δεν πρέπει να επιλέγεις την πιο χαμηλή θερμοκρασία.
Η κατάσταση που επικρατεί είναι πρωτόγνωρη αφού στην Αττική η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Την ίδια ώρα σε όλη τη χώρα οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες ενώ το κύμα καύσωνα δεν λέει να υποχωρήσει. Οι θερμοκρασίες παραμένουν στα ύψη και η πολιτική προστασία προειδοποιεί να κάνουμε σύνεση με το ρεύμα και τις ηλεκτρικές συσκευές καθώς φοβούνται ενδεχόμενα μπλακάουτ.
Το κλιματιστικό είναι η no1 λύση για να δροσιστούμε στο σπίτι και το αυτοκίνητο. Ο παρατεταμένος καύσωνας δοκιμάζει τόσο τις αντοχές μας αλλά και το σύστημα ηλεκτροδότησης γι' αυτό οφείλουμε να κάνουμε έξυπνες επιλογές. Μπορούμε πάντα να εξασφαλίσουμε «ανάσες δροσιές» ωστόσο όλες τείνουμε να κάνουμε μερικά λάθη που μπορεί ακόμη και να καταστρέψουν το κλιματιστικό μας.
Πώς χρησιμοποιούμε ορθά το κλιματιστικό εν μέσω καύσωνα
Τα κλιματιστικά πρέπει να ρυθμίζονται ιδανικά 12 με 13 βαθμούς χαμηλότερα από την εξωτερική θερμοκρασία. Ενδεδειγμένη ρύθμιση για το κλιματιστικό είναι από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου ώστε να ανταποκριθεί σωστά και να μην καταναλώνει συνεχώς ρεύμα. Εκτός από τη σωστή θερμοκρασία σημαντικός είναι και ο καθαρισμός των φίλτρων με νερό τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Τα φίλτρα για να τοποθετηθούν εκ νέου στο κλιματιστικό πρέπει πρώτα να έχουν στεγνώσει καλά. Επίσης καλό θα ήταν να μην αμελείς την ετήσια συντήρηση.
To λάθος που κάνουμε όλοι
Το βασικό λάθος είναι να ρυθμίζουμε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δηλαδή στους 19-20 βαθμούς, θεωρώντας ότι έτσι βγάζει πιο δροσερό αέρα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος αφού όταν ρυθμίζουμε το κλιματιστικό στους 20 βαθμούς και έξω έχει 40 βαθμούς Κελσίου δεν πετυχαίνουμε τίποτα αφού δουλεύει συνεχώς και αδυνατεί ταυτόχρονα να πιάσει τη θερμοκρασία που έχουμε ορίσει. Μάλιστα ενδέχεται η εξωτερική του μονάδα να υποστεί βλάβη και να μην λειτουργεί σωστά.
Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com
Cover photo: pexels.com