Την εποχή αυτή που το ζεστό νερό δεν είναι αρκετό, έχουμε 4 hacks για να λιγότερη χρήση θερμοσίφωνα
Είναι η εποχή αυτή που το ζεστό νερό δεν περισσεύει αλλά δεν έχουμε την ανάγκη του ανοιχτού καλοριφέρ. Οπότε, ο θερμοσίφωνας παίρνει τη θέση που του αξίζει στη ζωή μας.
Είναι η εποχή αυτή που ο ηλιακός θερμοσίφωνας αλλά και ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, μπαίνουν δυναμικά στη ζωή μας. Οι μήνες αυτοί που το ζεστό νερό είναι αυτό που χρειάζεσαι, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μην χαλάσεις μια περιουσία στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Κρύο νερό:
Ή τουλάχιστον όχι καυτό. Το χλιαρό ή κρύο νερό είναι ιδανικό για να πλύνεις τα πιάτα, να κάνεις ντους και να γλιτώσεις το ζεστό νερό που με τόσο κόπο συγκέντρωσε ο ηλιακός, ειδικά τις ημέρες που η συννεφιά και οι βροχές είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα του καιρού.
Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, φρόντισε να έχεις εγκαταστήσει έναν χρονοδιακόπτη για να σταματάει η λειτουργία της θέρμανσης του νερού αν εσύ ξεχάσεις να κλείσεις τον θερμοσίφωνα.
Από την άλλη, μπορείς να χρησιμοποιείς τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα τις ώρες μειωμένου ρεύματος, είτε αργά το βράδυ, είτε νωρίς το πρωί για ένα γρήγορο μπάνιο ή για να πλύνεις πιάτα και ποτήρια.
Η ρύθμιση της θερμοκρασίας
Επειδή τους μήνες αυτούς σταματά τη λειτουργία του το μπόιλερ του λεβητοστασίου, μιας και κλείνουμε τη θέρμανση, οι επιλογές που έχουμε πια είναι του ηλιακού και του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα.
Στις ημέρες με συννεφιά, ο ηλεκτρικός είναι η μόνη επιλογή αλλά κι εκεί μπορούμε να παρέμβουμε, όχι μόνο στην ώρα χρήσης του θερμοσίφωνα. Για παράδειγμα, οι εργοστασιακές ρυθμίσεις στο θερμοσίφωνα τού επιβάλλουν να ζεσταίνει το νερό, μέχρι αυτό να φτάσει στους 70 ή και 75 βαθμούς Κελσίου. Κανείς φυσικά δεν κάνει μπάνιο στους 80 βαθμούς, οπότε μπορούμε να πάμε στους 50 βαθμούς Κελσίου αν είσαι μόνη ή στους 65 βαθμούς Κελσίου, έτσι ώστε να υπάρχει ζεστό νερό για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα ή για περισσότερα άτομα σε ένα νοικοκυριό.