Ένα tapas bar στο Κολωνάκι με funky vibes και δυνατές υπογραφές γίνεται το ιδανικό after-office spot

Νέλλη Καλαμαρά
Ένα tapas bar στο Κολωνάκι με funky vibes και δυνατές υπογραφές γίνεται το ιδανικό after-office spot

Ο Νίκος Θωμάς σερβίρει κουνουπίδι σε καλαμάκι, τορτίγια με κουνέλι και χειροποίητα αλλαντικά σε ένα ζωντανό tapas bar με ωραίες μουσικές στο Κολωνάκι.

Το NiDo, το funky «αδελφάκι» του Simul, άνοιξε πριν περίπου ενάμιση χρόνο στην οδό Λεβέντη πάνω από την πλατεία Κολωνακίου και από την πρώτη στιγμή κέρδισε τις εντυπώσεις με την ωραία του ατμόσφαιρα, τη θετική του διάθεση και φυσικά τις έξυπνες γεύσεις του πολυβραβευμένου chef Νίκου Θωμά. Φέτος λοιπόν, που πατάει πιο γερά στα πόδια του, ανανέωσε το μενού του με συναρπαστικές προσθήκες, έριξε βάρος στα εξαιρετικά κρασιά του -κάνοντας λίγο πίσω στο θέμα των cocktails- και συνεχίζει να μας κερνάει ωραίες μουσικές και εξαιρετικά vibes, αναδεικνυόμενο σε ένα από τα πιο αγαπημένα meeting points του κέντρου.

Νέα άφιξη: ο Άσωτος στο Παγκράτι ήρθε για να μείνει για όλους τους σωστούς λόγους

Nido20.jpg

Βρεθήκαμε εκεί μία τυχαία Τετάρτη βράδυ, πήραμε θέση στο τραπέζι ακριβώς μπροστά στη τζαμαρία, που σου επιτρέπει να νιώθεις σαν να είσαι ένα με το vibe της πόλης, αν και τα ψηλά bar stools κάτω από τις neon επιγραφές και μπροστά στην ανοικτή κουζίνα και οι στυλάτοι δερμάτινοι καναπέδες περιμετρικά σίγουρα σε βάζουν σε διλήμματα sitting. Αφεθήκαμε σε ιδιαίτερες ετικέτες και λαχταριστά tapas-style πιάτα, ενώ το μαγαζί γέμιζε σταδιακά με ένα ωραίο πολυσυλλεκτικό crowd, από ζευγάρια μέχρι χαλαρές after-office παρέες.

Δύο προτάσεις για κορυφαίες γεύσεις, ευφάνταστα cocktails και δυνατά party vibes στα νότια προάστια

20241113_201610.jpg

Με τις συχνά αναπάντεχες μουσικές επιλογές να δίνουν το tempo, το NiDo πρεσβεύει μία φρέσκια -και αρκετά πιο τεχνική- πρόταση στο bar food. Το fusion πρίσμα του Νίκου Θωμά εδώ δημιουργεί ενδιαφέρουσες γεύσεις, ενώ ο στόχος είναι ξεκάθαρα η «ισόποση» προσοχή σε φαγητό, ποτό-κρασί και ατμόσφαιρα. Δοκιμάσαμε φυσικά σχεδόν τα πάντα, και όλα ήταν εξαιρετικά, αλλά όπως πάντα θα σου προτείνω αυτά που εγώ ξεχώρισα και φυσικά θα σε παροτρύνω να δημιουργήσεις τη δική σου must-taste λίστα.

20241113_210854.jpg

Πριν περάσω στο φαγητό, να μην ξεχάσω να σου πω πως αυτή τη στιγμή -πάντα υπό την ενδελεχή φροντίδα του sommelier Τριαντάφυλλου Λούζη- εδώ θα βρεις περίπου 80 ετικέτες σε κρασί, εκ των οποίων πάνω από 10 σερβίρονται και σε ποτήρι, ενώ υπάρχει η λογική του rotation by the glass ετικετών. Αγαπούν τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά χωρίς να παραμελούν και τον διεθνή, ενώ οι τιμές στο κρασί είναι προσγειωμένες ομολογώ. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι μουσικές ανεβαίνουν με τους resident DJs, ενώ και μέσα στην εβδομάδα γίνονται συχνά πυκνά κάποια ωραία music-based events.

20241113_204722.jpg

Δεν μπορώ παρά να ξεκινήσω από τα χειροποίητα αληθινά αλλαντικά, που δεν είναι πάντα τα ίδια, αλλά ό,τι έχει στο μενού εκείνη την ημέρα, μη χάσεις την ευκαιρία να το γευτείς. Τα αλλαντικά έρχονται από τη MetaMeat (το πρόσφατο εξαιρετικό εγχείρημα των αφών Λιακου) και θαρρώ πως δεν θα τα βρεις εύκολα αλλού πέρα από τα εστιατόρια των δημιουργών τους εννοώ φυσικά. Λοιπόν εδώ ο Νίκος Θωμάς τα έχει και θα σε κάνουν να αλλάξεις άποψη για το πως θα έπρεπε να είναι κανονικά τα αλλαντικά. Εμείς δοκιμάσαμε ζαμπόν κρητικού κόκορα, προσούτο αγελάδος, πορκέτα μαύρου χοίρου και μοσχαρίσιο παστράμι, και αλήθεια δεν έχω λόγια, με το ζαμπόν κόκορα να κερδίζει για πάντα μία θέση στη γευστική μου μνήμη.

20241113_210110.jpg

Και ερχόμαστε στο κουνουπίδι -που να στο πω εγώ δεν είμαι φίλος- αλλά αυτό το πράγμα είναι μαγικό. Ο σεφ το μαρινάρει σε ξίδι kombu και wasabi, το ψήνει στα κάρβουνα, το πασπαλίζει με φιστίκι Αιγίνης και το περνάει σε καλαμάκι. Μιλάμε για εθιστικά νόστιμο πιάτο.

20241113_212513.jpg

Εξαιρετική η τραγανή πολέντα με παρμεζάνα και τρούφα, που απέξω είναι χρυσαφένια και τραγανιστή και μέσα μεστή και πληθωρική και δεν πρέπει να τη χάσεις. Οι "τηγανητές πατάτες" λίγο άλλαξαν -όχι ότι και πέρσι δεν ήταν φανταστικές- αλλά φέτος έγιναν τερίνα σε κυβάκια που ψήνονται στον ατμό και μετά τηγανίζονται και γίνονται τέλεια τραγανές στο εξωτερικό και σαρκώδεις στο εσωτερικό, ενώ συνοδεύονται από μία φινετσάτη κέτσαπ με πιπεριά Φλωρίνης.

20241113_214531.jpg

Πολύ καλό το fish & chips και πολύ βολικό για sharing, με τον ταραμά βασιλικού να δίνει αυτό το κάτι που θεωρώ πως κάνει όλη τη διαφορά στο πιάτο, αλλά εγώ ξετρελάθηκα με το καλαμάρι, που κόβεται σε μίνι ταλιατέλα, παντρεύεται με μία μεταξένια kimchi beurre blanc σως και πασπαλίζεται με chorizo crumbles και wasabi seeds. Είναι γεμάτο γεύση, έχει τέλεια ισορροπία, μία ελαφρώς γήινη διάσταση και δεν θα σταματήσεις εάν δεν φας και το τελευταίο μικρό κομματάκι.

20241113_221744.jpg

Στην ίδια κατηγορία του must-order θα βάλω και το NiDo fried chicken, που δίνει άλλο νόημα στο τηγανητό κοτόπουλο. Μένει ένα βράδυ σε buttermilk, μετά τηγανίζεται σε αριστοτεχνικό τηγάνι που αφήνει όλη τη νοστιμιά, χωρίς τα λάδια, και περιχύνεται με ένα γαλάκτωμα από εστραγκόν και μία σαλάτα από καλαμπόκι και κόλιανδρο.

20241113_225703.jpg

Κράτα λίγη διάθεση για το τέλος, αφού για εμένα το half-baked cookie με αλμυρή καραμέλα είναι έπος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το Basque cheesecake δεν είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή.

Info: Λεβέντη 5, Κολωνάκι, 210 7250226

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.