Melania, Ivanka και Donald Trump Jr. αντέδρασαν στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Melania, Ivanka και Donald Trump Jr. αντέδρασαν στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Η οικογένεια του Donald Trump αντέδρασε στην παρολίγο δολοφονία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Tην πρώτη του συνέντευξη έδωσε στη New York Post ο Donald Trump μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του, ανακαλώντας τη φρικτή στιγμή που ο επίδοξος δολοφόνος τον πυροβόλησε με σκοπό να του αφαιρέσει τη ζωή σε προεκλογική συγκέντρωση που λάμβανε χώρα στην Πενσυλβάνια.

Απόπειρα δολοφονίας Donald Trump: Η μακρά ιστορία πυροβολισμών στην προεδρική πολιτική των ΗΠΑ

Μιλώντας στο Μιλγουόκι στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, ο Trump μοιράστηκε την «πολύ σουρεαλιστική εμπειρία» που παραλίγο να στερήσει τη ζωή του και μίλησε για την κίνηση που τον έσωσε κυριολεκτικά.

«Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι δεν είχε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο, το αποκάλεσε θαύμα. Το πιο απίστευτο πράγμα ήταν ότι έτυχε όχι μόνο να γυρίσω, αλλά να γυρίσω ακριβώς τη σωστή στιγμή και στο σωστό βαθμό.

Εάν έστριβα μόνο κατά το ήμισυ, θα με χτυπούσε στο πίσω μέρος του εγκεφάλου. Αλλιώς θα περνούσε κατευθείαν μέσα από το κρανίο μου. Και επειδή η οθόνη ήταν ψηλά, κοιτάζω προς τα πάνω. Οι πιθανότητες να κάνω μια τέλεια στροφή είναι μάλλον ένα δέκατο του 1%, οπότε δεν έπρεπε να είμαι εδώ».

Απείχε χιλιοστά μακριά. Το ότι θα γύριζα ακριβώς σε εκείνο το δευτερόλεπτο, όπου αυτός θα έριχνε, είναι εκπληκτικό. Πραγματικά δεν έπρεπε να είμαι εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, στην πρώτη συνέντευξη μετά την εις βάρος του απόπειρα τονίζοντας πως θα ήθελε να βρεθεί στην κηδεία του Κόρι Κομπερατόρε, του πυροσβέστη που πέθανε προστατεύοντας την οικογένειά του από τα πυρά του δολοφόνου.

Ο Trump γύρισε το κεφάλι του την κατάλληλη στιγμή και κατέληξε με ένα ματωμένο αυτί.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία που έχουν δει ποτέ. Έχουν δίκιο και δεν πέθανα. Συνήθως πρέπει να πεθάνεις για να έχεις μια iconic εικόνα. Ήθελα απλώς να συνεχίσω να μιλάω, αλλά μόλις με πυροβόλησαν. Σε πολλά μέρη, ειδικά σε αγώνες ποδοσφαίρου, ακούς έναν μόνο πυροβολισμό και όλοι τρέχουν. Εδώ ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί και έμειναν. Τους αγαπώ. Είναι τόσο σπουδαίοι άνθρωποι», τόνισε ο Trump για τους 55 χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν.

Στο ελληνικό Twitter/ Χ το hastag Trump και Τραμπ παραμένει στην πρώτη και δεύτερη θέση. Στο X προτίμησε και η Melania και η Ivanka Trump να τοποθετηθούν για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του

tramp.jpg

Το μήνυμα της Melania Trump

Η Μελάνια Τραμπ έκανε μια ανακοίνωση στο Χ σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας κατά του συζύγου της Donald:

«Όταν είδα πως αυτή η σφαίρα βρήκε τον σύζυγό μου, Ντόναλντ, συνειδητοποίησα ότι η ζωή μου και η ζωή του Μπάρον βρίσκονταν στα πρόθυρα μιας καταστροφικής αλλαγής.

Είμαι ευγνώμων στους γενναίους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και τους αξιωματούχους της αστυνομίας που διακινδύνευσαν την ίδια τους τη ζωή για να προστατεύσουν τον σύζυγό μου.

Ένα τέρας που αναγνώρισε τον σύζυγό μου ως μια απάνθρωπη πολιτική μηχανή προσπάθησε να χτυπήσει το πάθος του Ντόναλντ, το γέλιο, την εφευρετικότητα, την αγάπη του για τη μουσική και την έμπνευσή του.

Η Melania περιέγραψε τον σύζυγό της ως έναν γενναιόδωρο και στοργικό άνθρωπο με τον οποίο είναι μαζί τόσο σε καλές όσο και σε άσχημες στιγμές και συνέχσε:

«Στις οικογένειες των αθώων θυμάτων που υποφέρουν τώρα από αυτή την αποτρόπαια πράξη, εκφράζω ταπεινά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Για όσους από εσάς κλαίτε, για την υποστήριξη σας, σας ευχαριστώ. Συγχαίρω όσους από εσάς απλώσατε το χέρι σας πέρα από το κομματικό διαχωρισμό, σας ευχαριστώ που θυμηθήκατε ότι κάθε πολιτικός είναι ένας άνδρας ή μια γυναίκα με μια αγαπημένη οικογένεια».

Το μήνυμα της Ivanka Trump

Η κόρη του Donald, κινήθηκε και αυτή στο ίδιο μήκος και ανέφερε χαρακτηριστικά στο X.

«Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τις προσευχές σας για τον πατέρα μου και για τα άλλα θύματα της σημερινής παράλογης βίας στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια. Είμαι ευγνώμων στις Μυστικές Υπηρεσίες και σε όλους τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου για τις γρήγορες και αποφασιστικές ενέργειές τους σήμερα. Συνεχίζω να προσεύχομαι για τη χώρα μας. Σε αγαπώ μπαμπά, σήμερα και πάντα», τόνισε χαρακτηριστικά η Ivanka.

Από τη μεριά του, ο Donald Trump Junior, έκανε το δικό του ποστ εξηγώντας πως ο πατέρας του είναι σε καλή διάθεση:

«Μόλις μίλησα με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο και είναι σε πολύ καλή διάθεση. Δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται για να σώσει την Αμερική, ό,τι κι αν του πετάξει η ριζοσπαστική αριστερά»!

Όσον αφορά τον Barron Trump, τον 18χρονο γιο του Donald και της Melania Trump, ευτυχώς ο νεαρός δεν ήταν μαζί με τον πατέρα του στη συγκεκριμένη προεκλογική συγκέντρωση αλλά ήταν στο πλευρό του τέσσερις μέρες νωρίτερα, στην συγκέντρωση στη Φλόριντα.