8 λεπτά συγκίνησης και αδιάκοπου χειροκροτήματος: Το Φεστιβάλ Βενετίας αποθεώνει την Angelina Jolie

8 λεπτά συγκίνησης και αδιάκοπου χειροκροτήματος: Το Φεστιβάλ Βενετίας αποθεώνει την Angelina Jolie
Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Η πιο συγκινητική στιγμή στην πρεμιέρα της ταινίας «Maria» της Angelina Jolie στο Φεστιβάλ Βενετίας που έκανε την ηθοποιό να ξεσπάσει σε κλάματα. Το αριστοκρατικό look και η λεπτομέρεια στην εμφάνισή της που έκανε τη διαφορά. 

Το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας ξεκίνησε την Τετάρτη 28 Αυγούστου με την πρεμιέρα του Beetlejuice Beetlejuice του Tim Burton, αλλά την προσοχή όλων συγκέντρωσε η Angelina Jolie.

Η ηθοποιός υποδύεται την αείμνηστη τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας στην ταινία «Maria» του σκηνοθέτη Pablo Larraín, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2024 την Πέμπτη 29 Αυγούστου. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας και αυτό που συνέβη σίγουρα δεν το περίμενε κανείς, ούτε και η ίδια.

Η εμφάνιση της Angelina Jolie στο Φεστιβάλ Βενετίας

Η Angelina Jolie δεν είναι μια τυχαία ηθοποιός και τράβηξε τα βλέμματα και μόνο από την είσοδό της. Η ίδια εντυπωσίασε από το κόκκινο χαλί, αποπνέοντας αριστοκρατική αίσθηση. Για την πρεμιέρα, λοιπόν, φόρεσε ένα μπεζ στράπλες φόρεμα του οίκου Tamara Ralph κι επέλεξε ένα γούνινο αξεσουάρ που αγκάλιασε τους ώμους της.

Συνδύασε την εμφάνισή της με ένα τολμηρό κόκκινο κραγιόν που ταίριαζε με τα νύχια της, κάνοντας αντίθεση με το μονόχρωμο σύνολο σε γήινους τόνους. Η Angelina Jolie αντικατοπτρίζει το πορτρέτο μιας γυναίκας που κατακτά τα πάντα με το βλέμμα της, αντλώντας αυτοπεποίθηση από τη δύναμη της signature απόχρωσης 16 Scarlet Rouge. Το Tom Ford κραγιόν, ήταν οπωσδήποτε μία λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά στα υπέροχα σαρκώδη χείλη της.

Πιο ξανθιά από ποτέ η Angelina Jolie στο Φεστιβάλ Βενετίας - Αυτό είναι το must χρώμα του φθινοπώρου

Πριν από την προβολή, η Jolie μίλησε για το πώς ο ρόλος παρουσίασε διαφορετικές προκλήσεις. Το να υποδυθεί τη διάσημη σοπράνο της παρείχε τη «θεραπεία που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι χρειαζόμουν», είπε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

«Δεν είχα ιδέα πόσα πολλά κρατούσα μέσα μου και δεν τα έβγαζα προς τα έξω», δήλωσε. «Οπότε η πρόκληση δεν ήταν η τεχνική, ήταν μια συναισθηματική εμπειρία να βρω τη φωνή μου, να είμαι στο σώμα μου, να εκφραστώ. Πρέπει να δώσεις κάθε κομμάτι του εαυτού σου».

https://www.instagram.com/reel/C_RPI5jtkni/

Η αποθέωση μετά την προβολή της ταινίας

Όσο κι αν εντυπωσίασε το κοινό με την εμφάνισή της, η ερμηνεία της στην ταινία ήταν αυτή που έκανε τον κόσμο να τη χειροκροτεί σε ένα αδιάκοπο οκτάλεπτο (!) από τη στιγμή που οι τίτλοι τέλους εμφανίστηκαν στην οθόνη.

Η Angelina Jolie δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της, σκουπίζοντας τα δάκρυά της και στρέφοντας για λίγο το πρόσωπό της μακριά από το πλήθος. Η Jolie αγκάλιασε επίσης τον Pablo Larraín και τους συναδέλφους της στο καστ, καθώς απολάμβαναν την αγάπη του κοινού για την ταινία.

Jolie και Pitt «μαζί» στο Φεστιβάλ Βενετίας και η απόφαση που πήρε η παραγωγή είναι η αναμενόμενη

Πολλοί ήταν, μάλιστα, εκείνοι που δημοσίευσαν βίντεο της Jolie στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του όρθιου χειροκροτήματος. «Το 8λεπτο όρθιο χειροκρότημα της Angelina Jolie στο #Venezia81 για την ταινία “Maria” είναι το πιο ενθουσιώδες χειροκρότημα που έχω δει στο φεστιβάλ από τότε που ο Brendan Fraser ξεκίνησε την εκστρατεία του για τα Όσκαρ για την ταινία “The Whale” εδώ πριν από δύο χρόνια», έγραψε ο αρχισυντάκτης του Variety, Ramin Setoodeh, στο X.

Εν τω μεταξύ, ενόψει των γυρισμάτων το 2022, η Jolie είχε δηλώσει για την αποδοχή του ρόλου: «Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη απέναντι στη ζωή και την κληρονομιά της Μαρίας. Θα δώσω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Ο Pablo Larraín είναι ένας σκηνοθέτης που θαυμάζω εδώ και καιρό. Το να μου δοθεί η ευκαιρία να αφηγηθώ μαζί του περισσότερη από την ιστορία της Μαρίας, και με ένα σενάριο του Steven Knight, είναι ένα όνειρο».

Ο Larraín είχε προσθέσει: «Η ευκαιρία να συνδυάσω τα δύο πιο βαθιά και προσωπικά μου πάθη, τον κινηματογράφο και την όπερα, ήταν ένα πολυαναμενόμενο όνειρο. Το να το κάνω αυτό με την Angelina, μια εξαιρετικά γενναία και γεμάτη περιέργεια καλλιτέχνιδα, είναι μια συναρπαστική ευκαιρία. Ένα πραγματικό δώρο».

Η ταινία αφηγείται την «ταραχώδη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης τραγουδίστριας της όπερας στον κόσμο, που ξαναζεί και αναπαριστά τις τελευταίες ημέρες της στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970», σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Το Netflix έχει αποκτήσει τα δικαιώματα της ταινίας «Maria», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα εντός του φθινοπώρου.