Ένα «ώπα» αρκεί για το πάρτυ γενεθλίων των ονείρων σου

Ένα «ώπα» αρκεί για το πάρτυ γενεθλίων των ονείρων σου

Το b-day party που έμεινε στην ιστορία.

Ας ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο με μία παραδοχή: Το αγαπημένο σου μπαρ σε έχει δει τόσο στα καλύτερα σου, όσο και στα χειρότερα σου, και αυτό είναι που το κάνει ιδανικό για το πάρτυ των γενεθλίων σου. Βλέπεις, όταν ο μπάρμαν σε ξέρει με το μικρό σου όνομα και ο DJ σού κάνει νοήματα κάθε φορά που βάζει το hit σου, σημαίνει πως έχεις αποκτήσει ένα δεύτερο «σπίτι» και εκεί σκοπεύεις να γιορτάσεις αυτήν τη σημαντική μέρα.

Βέβαια, θέλεις να κυλήσουν όλα ομαλά και γι’ αυτό προσπαθείς να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να περάσουν όλοι καλά και να μην συμβεί κάτι που θα χαλάσει το vibe. Και όταν λέω «κάτι», ξέρουμε πολύ καλά πως εννοώ να μην «χτυπήσει» το αλκοόλ κανέναν στο κεφάλι.

Ξέρεις, υπάρχει πάντα αυτός ο φίλος στην παρέα που το παίζει «βαρύ» ποτήρι και, τελικά, δεν είναι ούτε «ελαφρύ» ποτήρι. Οπότε, καταλήγετε να εκτελείτε χρέη «γονέα» και σίγουρα, δεν θέλεις κάτι τέτοιο για τα γενέθλια σου. Όπως κατάλαβες, I have been there. Έτσι, έχω καταλήξει πως το τέλειο πάρτυ δεν το κάνει το ποτό αλλά οι άνθρωποι, η μουσική και… τα cocktails χωρίς αλκοόλ. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αφού το αγαπημένο σου στέκι βάζει «τσεκ» και στα τρία.

ΕΔΩ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το b-day party που έμεινε στην ιστορία

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα γενέθλια διαφέρουν από χρόνο σε χρόνο και πέρυσι, αυτό που χρειαζόμουν ήταν πολύ συγκεκριμένο: Ένα ήρεμο παρτάκι με τους πιο κοντινούς μου φίλους στο μπαρ που έχει σημαδέψει την παρέα μου και τα φοιτητικά μας χρόνια. Έτσι και έγινε, λοιπόν, και αν ρωτήσεις την παρέα μου θα σου πει πως αυτό το b-day party έχει μείνει στην ιστορία (μας), ως το πιο πετυχημένο και chill πάρτυ των τελευταίων χρόνων, χωρίς drama και «παρατράγουδα». Και για να προλάβω ερωτήσεις, φυσικά και ήταν καλεσμένα και τα παιδιά του μπαρ, αφού πλέον τους λογαριάζουμε ως οικογένεια.

Σε πρώτη ανάλυση, λοιπόν, το πάρτυ μου ήταν σαν κάθε άλλο πάρτυ σε μπαρ της γειτονιάς. Τίποτα το fancy, τίποτα το υπερβολικό. Και αυτό ήταν και το ζητούμενο, αν με ρωτάς. Δεν ήθελα κάτι grande, αφού για κάποιο λόγο αυτό που είχα ανάγκη ήταν το comfort του απλού. Αυτό που το έκανε να διαφέρει, ωστόσο, ήταν μία ουσιαστική λεπτομέρεια: Γίναμε responsible drinkers και το απολαύσαμε όσο δεν φαντάζεσαι, με… 0% αλκοόλ.

Το «ώπα» που θα σώσει τη φάση

Και τώρα μπορεί να αναρωτιέσαι, πώς γίνεται να υπάρξει πετυχημένο πάρτυ χωρίς αλκοόλ. Θα σου πω πως γίνεται και, μάλιστα, όλα τα credits ανήκουν στον barman, καθώς έκανε πολύ καλά που μας είπε «κάπου “ώπα” με το αλκοόλ». Επειδή, όμως, το κέφι ήταν στα ουράνια και εμείς σε mood ποτού, μας έδωσε τη λύση: Τα cocktails χωρίς σταγόνα αλκοόλ, ή αλλιώς τα λεγόμενα mocktails.

tuborg2.jpg

Μην νομίζεις, ήμασταν και εμείς κάπως διστακτικοί στην αρχή, αλλά αρκούσε μία γουλιά από τις προτάσεις του μπάρμαν, συνδυασμένες με Tuborg Pink Grapefruit και Tuborg Mango Passionfruit για να παραγγείλουμε και δεύτερο. Και τότε, ήταν που μάθαμε πως τα Tuborg mixers και το αγαπημένο Somersby Strawberry & Lime 0.0% είναι αρκετά για να απολαύσουμε τα ωραιότερα cocktails, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε μην… χάσουμε την μπάλα.

Και κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο τέλος της βραδιάς. Απολογισμός; Κάθε λεπτό του πάρτυ ήταν απολαυστικό και κανένας δεν ανησύχησε πως θα υπάρξει κάποιος που την επόμενη μέρα δεν θα θυμάται αυτήν τη βραδιά… επειδή ήπιε λίγο παραπάνω.

Όσο για μένα, αυτό που συνειδητοποίησα ήταν πως δεν είναι απαραίτητο το αλκοόλ για να περάσεις καλά. Υπάρχει πάντα η εναλλακτική επιλογή για μια πιο responsible drinking στάση, με τα αγαπημένα σου cocktails χωρίς αλκοόλ. Μάλιστα, μπορώ να σου εγγυηθώ -όπως και ο φίλος μου ο μπάρμαν- πως αν δεν σου έλεγα πως τα cocktails είναι χωρίς alcohol, δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβεις τη διαφορά.

tuoborg3.jpg

Επειδή, λοιπόν, τα γενέθλια μας είναι μόνο μία φορά τον χρόνο, μας αξίζει να τα ζήσουμε ακριβώς όπως θέλουμε και να μην αφήσουμε κανέναν να μας χαλάσει το mood… ούτε καν τον φίλο που δεν το έχει και τόσο με το αλκοόλ. Για να γίνει αυτό, λοιπόν, δεν χρειάζεται να λέμε «ναι» κάθε φορά που έρχεται νέο ποτό στο τραπέζι μας, θέτοντας έτσι τα όρια μας για ένα πιο υπεύθυνο, αλλά όχι βαρετό, night out. Εξάλλου, δεν σε κάνει λιγότερο cool αν πεις «ώπα» κάπου-κάπου και την επόμενη φορά το γυρίσεις σε 0% αλκοόλ.

DPG Network