Εσείς πόσο ντίβα είστε στη δουλειά σας;
Καμία φορά, λίγο «καλάμι» δεν κάνει κακό
Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κακούς συνειρμούς στο άκουσμα και μόνο της λέξης «ντίβα». Μπορεί συνήθως η εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό να είναι αυτή μίας γυναίκας κακότροπης και αγενούς, απέναντι στους συνεργάτες της αλλά, σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal, ίσως να μην είναι και τόσο κακό, τελικά, για μία γυναίκα να είναι λίγο ντίβα, όσον αφορά την καριέρα της.
Η έρευνα υποστηρίζει ότι μία «υγιής» εργασιακή συμπεριφορά, ακόμα κι αν περιέχει λίγη έπαρση, δίνει στους συνεργάτες το μήνυμα ότι ο άνθρωπος που την υιοθετεί είναι ικανός και σίγουρος για τις ικανότητές του. Οι «υγιείς» ντίβες φιλοδοξούν να βρεθούν στο προσκήνιο, αλλά δεν έχουν και πρόβλημα να μοιράζονται την αναγνώριση της δουλειάς τους. Είναι δυναμικές, ευχάριστες και θετικές στις συνεργασίες τους- στοιχεία που διαμορφώνουν έναν άξιο ηγέτη. Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά πηγάζουν από την πίστη στις ικανότητές τους.
Ταυτόχρονα, όμως, η έρευνα προειδοποιεί: η μη- υγιής επηρμένη συμπεριφορά μπορεί, καταρχήν, να κλέβει τις εντυπώσεις, αλλά, αν υπάρχει μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, μπορεί πολύ γρήγορα να κάνει την εκτίμηση των συνεργατών προς το πρόσωπό μας να ξεφτίσει. Χωρίς εφόδια και ικανότητες από πίσω, η έπαρση μπορεί να συμβολίζει και έλλειψη αυτοπεποίθησης και την ανάγκη επιβεβαίωσης. Ο ναρκισσισμός στον χώρο εργασίας οδηγεί σε συμπεριφορές αυταρχικές, σπασμωδικές και απαιτητικές. Με λίγα λόγια, λίγη έπαρση δεν κάνει κακό, αρκεί αυτή να πηγάζει από την αυτοπεποίθηση και την γνώση του αντικειμένου και όχι από ανασφάλεια.
Διαβάστε ακόμα:
Επιστροφή στο γραφείο: Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνετε
Τι κάνω λάθος με το βιογραφικό μου;
Γίνετε καλύτεροι ακροατές στη δουλειά και επωφεληθείτε