Και όμως, το να πάρεις «διαζύγιο» από τον καναπέ σου είναι πιο… juicy απ’ όσο φαντάζεσαι

Και όμως, το να πάρεις «διαζύγιο» από τον καναπέ σου είναι πιο… juicy απ’ όσο φαντάζεσαι

Επιτέλους, έφτασε η στιγμή που περίμενες. Εντάξει, σχεδόν έφτασε, καθώς κάποια χιλιόμετρα χωρίζουν την καρέκλα του γραφείου σου, εκεί που κάθεσαι τώρα δηλαδή, από τον καναπέ του σπιτιού σου, εκεί που θα καταλήξεις σε λίγη ώρα.

Έφτασες; Εντάξει, μπορείς να πάρεις μία βαθιά ανάσα, μιας και τώρα βρίσκεσαι στο place to be σου, και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση. Ειδικά αν μένεις Αθήνα, άλλωστε, ξέρεις πόσο σημαντικό -και όχι πολύ συχνό φαινόμενο- είναι αυτό. Κάπου εδώ, λοιπόν, μπορείς να κάνεις αυτό που ονειρευόσουν εδώ και αρκετές ώρες (μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας κιόλας): Να βάλεις τις πιτζάμες σου, να ξαπλώσεις στον καναπέ και η μόνη σου γυμναστική να είναι το να σηκώσεις το τηλεκοντρόλ για να κάνεις ζάπινγκ. Αν, λέμε αν κουραστείς, υπάρχει λύση για «αποθεραπεία». Κλείνεις την τηλεόραση και κάνεις ταβανοθεραπεία (ξέρεις πόσο χαλαρωτικό είναι το να κοιτάζεις απλά το ταβάνι;).

Ας το παραδεχτούμε, όμως, όσο και εάν η απόλυτη χαλάρωση είναι το ζητούμενο σε μία καθημερινότητα που τρέχει πιο γρήγορα από εμάς, η αλήθεια είναι πως θα ήθελες και εσύ η επιστροφή στο σπίτι να περιλαμβάνει μία παραπάνω δραστηριοποίηση από πλευράς σου. Έτσι δεν είναι; Συνέχισε να διαβάζεις, λοιπόν, και thank us later!

1722420475142-496562918-image003.jpg

Ένας χυμός μπορεί να σε κάνει να πέσεις στο... στρώμα

Όχι του κρεβατιού, αλλά της γυμναστικής. Εκεί που κάθεσαι στον καναπέ, λοιπόν, και πίνεις ένα ποτήρι χυμό Amita Βύσσινο, σου έρχεται αναλαμπή. «Τι κάνεις εδώ και γιατί κάθε μέρα γίνεσαι “ένα” με τον καναπέ; Πού πήγε εκείνο το resolution που είχες βάλει αρχές της χρονιάς ότι φέτος θα “ξεσκουριάσεις” και θα κάνεις περισσότερη γυμναστική; Στην τελική, αυτό το yoga mat τσάμπα το αγόρασες;» είναι μερικές από τις ερωτήσεις που άρχισαν να κατακλύζουν το μυαλό σου.

Αφήνεις το ποτήρι κάτω και πετάγεσαι πάνω σαν ελατήριο. Πας γρήγορα στην ντουλάπα, εκεί που είχες βάλει το yoga mat σου για να το χρησιμοποιήσεις άμεσα (καλά πήγε αυτό), το βλέπεις να κάθεται μόνο σαν την καλαμιά στον κάμπο και, προφανώς, άθικτο. Ούτε μια μικρή τσάκιση δεν έχει, κάτι που να υπονοεί ότι έχει χρησιμοποιηθεί. Επιτέλους όμως, ήρθε η ώρα να δει το φως της μέρας και εσύ να βάλεις τα ρούχα της γυμναστικής και, μαζί με το mat σου, να πάτε στο κοντινότερο πάρκο. Γιατί αν δεν κάνεις εκεί τη Vrksasana, τη στάση δέντρο, τότε πού;

1722420489084-108607951-image005.jpg

Επιστροφή στη φύση

Σχεδόν χωρίς να το καταλάβεις, φτάνεις στο πάρκο. Αφήνεις τον χυμό Amita στο έδαφος δίπλα σου, ξετυλίγεις το yoga mat, κάνεις κάποιες διατάσεις να ξεμουδιάσεις λίγο και ξεκινάς. Στάση δέντρο, στάση του βουνού, στάση του παιδιού, στάση της γάτας, στάση μισοφέγγαρο, ούτε που πίστευες ότι θυμόσουν όλες αυτές τις ασκήσεις. Βέβαια, είχες να κάνεις yoga από τότε που ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε το Gear Second του Luffy από το One Piece. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, δηλαδή. Δεν τα λες και λίγα χρόνια, οπότε δεν είσαι σε ιδιαίτερα καλή φόρμα αλλά θα το βρεις με τον καιρό.

Όπως και να έχει, αυτό που έχει σημασία είναι ότι βγήκες στον έξω κόσμο και κάνεις κάτι καλό όχι μόνο για το σώμα αλλά και το μυαλό σου. 2 σε 1, νοικοκυρεμένα. Άσε που, τώρα που ήρθες στο πάρκο, πας «κόντρα» στην πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Amita, σε 800 άτομα 25-64 χρονών, από την οποία προέκυψε ότι στη χώρα μας περνάμε το 83% της ζωής μας σε εσωτερικούς χώρους.

Η αλήθεια, άλλωστε, είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη φύση στην καθημερινότητά μας γιατί είναι τόσο όμορφη που απλά πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες να περνάμε περισσότερο χρόνο σε επαφή μαζί της. Και αυτό είναι που το κατάλαβες τώρα που έχεις πάρεις μεγάλες ανάσες φρέσκου αέρα (βοηθάει και η yoga σε αυτό) ενώ ακούς τα πουλιά να κελαηδάνε και τα φύλλα των δέντρων να θροΐζουν. Υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση;

image007.jpg

Βασικά, ναι, υπάρχει και είναι αυτές οι δροσιστικές, τόσο καλοκαιρινές γουλιές του χυμού Amita Βύσσινο που πίνεις τώρα που τελείωσες τη γυμναστική και μπορείς να χαλαρώσεις μέσα στο πράσινο. Κάπως έτσι, αποφασίζεις να βάλεις, από εδώ και πέρα, τη φύση στην καθημερινότητά σου, έστω και για λίγο, για να την κάνεις «φυσικά μοναδική», όπως είναι η Amita.

«Ζήτω ο ποιοτικός χρόνος στη φύση!» είπαμε; Αν όχι, το λέμε τώρα!