Μεγάλη Παρασκευή: Η αλάδωτη μακαρονάδα του παππού με τρία υλικά (το ένα δεν το φαντάζεσαι)
Αν ψάχνεις τι να μαγειρέψεις σήμερα χωρίς λάδι, ιδού
Την Μεγάλη Παρασκευή εκτός από την νηστεία που κάνουμε δεν επιτρέπεται η κατανάλωση λαδιού.Τα φαγητά της Μεγάλης Παρασκευής μαγειρεύονται αλάδωτα και συνηθίζεται να προσθέτουμε ξίδι, σε ανάμνηση του περιστατικού με τον στρατιώτη που έδωσε στον Ιησού ξίδι, όταν Εκείνος ζήτησε νερό.
Ο παππούς φρόντισε να βρίσκει για εμάς τα παιδιά μια αλάδωτη συνταγή η οποία ήταν όμως ταυτόχρονα και πεντανόστιμη. Δεν θέλει πολλά υλικά και αποτελεί την καλύτερη επιλογή σου αυτή τη στιγμή που θέλεις να νηστέψεις και να μαγειρέψεις κάτι γρήγορο για όλη την οικογένεια.
Aρχικά πρέπει να επιλέξεις το σωστό μακαρόνι, αυτό είναι σε μέγεθος 5, όχι πολύ λεπτό αλλά ούτε και χοντρό σαν εκείνο για το παστίτσιο.
Υλικά 2 άτομα:
Σπαγγέτι νούμερο 5
3 καρφιά γαρύφαλλου
Μια μεγάλη κουταλιά πάστα τομάτας ή 120 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό τομάτας.
Εκτέλεση: Βράζεις τα μακαρόνια με ένα μεγάλο ποτήρι νερού (1 ποτήρι για κάθε μερίδα σπαγγέτι)
Προσθέτεις τα καρφιά γαρύφαλλου και την τομάτα. Βράζεις για 10 λεπτά και αφήνεις να χυλώσει το ζουμάκι.