Κάννες 2024: Η Greta Gerwig έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα με τις girl boss εμφανίσεις της

Ναταλία Κατσακιώρη
Κάννες 2024: Η Greta Gerwig έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα με τις girl boss εμφανίσεις της

Photo by Daniel Cole/Invision/AP

2024 Invision

Μία δημιουργός που έφερε την έννοια της γυναικείας ενδυνάμωσης ακόμη και στον τρόπο που ντύνεται.

Οι Κάννες φέτος έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό. Γιατί; Γιατί φυσικά παρουσιάζεται και μία ταινία του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου, του Έλληνα σκηνοθέτη που έφτασε φέτος μέχρι τα μακρινά Oscars και μας χάρισε πολλές συγκινήσεις. Εκτός, όμως, από το «δικό» μας Γιώργο (και ποιος να μας το έλεγε πριν κάποια χρόνια ότι θα τον αποκαλούσαμε έτσι), υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας καλός λόγος να συντονιστείς με το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ευρώπης που αυτές τις μέρες έχει γεμίσει τη γαλλική ριβιέρα με διασημότητες.

Κάννες 2024: Το κορυφαίο φεστιβάλ του καλοκαιριού έκανε πρεμιέρα με ένα λαμπερό κόκκινο χαλί

Cannes Film Festival 2024 Hotel Departures

(Gabriel Hutchinson/AP Images for IHG)

Και ο λόγος αυτός ακούει στο όνομα Greta Gerwig, η οποία είναι μάλιστα και η πρόεδρος της φετινής επιτροπής. Έχει φτάσει εδώ και μέρες στις Κάννες και πρωταγωνιστεί όπως είναι αναμενόμενο στο κόκκινο χαλί με κάθε της εμφάνιση για έναν πολύ σωστό λόγο. Σε όσους δεν την έχουν ακόμα αναγνωρίσει να πούμε ότι η Greta Gerwig είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, που είδε την καριέρα της να απογειώνεται μετά την κυκλοφορία της ταινίας Barbie, που χαρακτηρίστηκε και ως φεμινίστρια. Η ίδια ξεσήκωσε το κοινό και χειροκροτήθηκε, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει υποψηφιότητα στα Oscars του 2024.

France Cannes 2024 Jury Photo Call

(Photo by Andreea Alexandru/Invision/AP)

2024 Invision

Γενικά μιλάμε για μία γυναίκα που έχει ασχοληθεί με ταινίες γυναικείας ενδυνάμωσης πολλές φορές, όπως το υπέροχο Lady Bird και το remake του Little Women, και σήμερα θεωρείται η master του είδους. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να κάνει κάτι άλλο πέρα από το να υπονοήσει την girl boss σκέψη της και στα red carpet looks της στις Κάννες που μέχρι στιγμής έχουν κλέψει την παράσταση.

Η Greta Gerwig και το girl boss κόκκινο χαλί των Καννών.

Το σερί των εμφανίσεών της εγκαινιάστηκε με ένα φόρεμα από τη viral πλέον couture συλλογή του John Galliano για το Maison Margiela, και συνεχίστηκε με ένα total sequined Saint Laurent gown το βράδυ της έναρξης. Τόσο sexy όσο ακριβώς αντέχει, τόσο κομψή όσο θα θέλαμε και με μία ισχυρή θηλυκότητα που διαπερνά το φακό. Το styling των ημερών έχει αναλάβει για εκείνη η Karla Welch.

France Cannes 2024 Awards Ceremony Red Carpet

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

2024 Invision

Την επόμενη μέρα της είδαμε με ένα Prada day look, ενώ το βράδυ πέρασε από το red carpet με ένα κατακόκκινο Armani Prive gown και συγκλονιστικά κοσμήματα. Την ίδια βραδιά την είδαμε σε σχετική έξοδο με ένα maxi φόρεμα από την couture συνεργασία του Jean Paul Gaultier με τη Simone Rocha.

greta_gerwig-(3).jpg
France Cannes 2024 Furiosa: A Mad Max Saga Red Carpet

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

2024 Invision

Όλα τους τόσο διαφορετικά και τόσο ξεχωριστά, τα outfits της Greta Gerwig εντυπωσίασαν για την girl boss αίσθηση που τους έδωσε η ίδια. Γιατί η προσωπικότητα είναι αυτή που φορτίζει την εμφάνιση μίας γυναίκας και όχι απαραίτητα το στυλ ενζενί που συχνά απαιτούμε από τις γυναίκες στην βιομηχανία του θεάματος.

Οδηγός αγοράς: Το θρυλικό wrap dress κλείναι 50 χρόνια και έχουμε τα 10 καλύτερα σχέδια της σεζόν

greta_gerwig-(2).jpg