Η Halle Berry μιλά ανοιχτά για την εμμηνόπαυση και λέει όσα θέλουμε (επιτέλους) να ακούσουμε 

Η Halle Berry μιλά ανοιχτά για την εμμηνόπαυση και λέει όσα θέλουμε (επιτέλους) να ακούσουμε 
AP Photo/Chris Pizzello

Η Halle Berry στα 58 της καταρρίπτει το ταμπού της εμμηνόπαυσης. Επιτέλους και κάποιος που μίλησε γι' αυτό! 

Τον περασμένο Μάιο, η Halle Berry στάθηκε έξω από το Καπιτώλιο και φώναξε «Βρίσκομαι στην εμμηνόπαυση, εντάξει;». Τώρα παίρνει και πάλι τον λόγο και μιλά στα 58 της έτη για κάτι που είναι τόσο φυσιολογικό, αλλά λίγοι θίγουν. Όσα είπε η Halle Berry για την εμμηνόπαυση είναι όσα περιμέναμε από κάποιον να ακούσουμε.

Παρόλο που η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική διαδικασία που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες κάθε χρόνο, για χρόνια το θέμα θεωρούνταν ταμπού για να μιλήσει κανείς δημόσια και έχει χρόνια ελλιπή χρηματοδότηση όσον αφορά την έρευνα.

1 χρόνο μετά τον θάνατο του συντρόφου της η Sandra Bullock στέλνει δυνατό μήνυμα για την ηλικία της

Όσα είπε δημόσια η Halle Berry για την εμμηνόπαυση, γιατί πολύ απλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου

Η Halle Berry - που πριν λίγες μέρες έγινε 58 - συμμετείχε σε μια συζήτηση για την εμμηνόπαυση ζωντανά στην εκπομπή «Good Morning America». Η ηθοποιός δήλωσε ότι θέλει οι γυναίκες να είναι «ατρόμητες» όταν πρόκειται για την εμμηνόπαυση, μια συνειδητοποίηση στην οποία κατέληξε πριν από τέσσερα χρόνια, αφού είπε ότι διαγνώστηκε λανθασμένα με έρπητα, ενώ στην πραγματικότητα βρισκόταν στην περιεμμηνόπαυση.

«Ήμουν 54 ετών, 54, και κανένας γιατρός που είχα δεν τόλμησε να μου μιλήσει γι' αυτό. Ήταν σαν να μη μου συνέβαινε ποτέ», δήλωσε η Berry, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι ο γιατρός της, όπως και άλλοι, δεν ήταν πλήρως έμπειρος στο θέμα.

«Αυτό είναι που με έκανε να εκνευριστώ τόσο πολύ», δήλωσε. «Σκέφτηκα, ουάου ... Έχω έναν από τους καλύτερους γιατρούς σε όλη την Καλιφόρνια, και δεν καταλάβαινε πραγματικά τι είναι αυτό. Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι πρέπει να υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες που δεν το καταλαβαίνουν αυτό».

Η Halle είναι αποφασισμένη ότι οι γυναίκες σε όλη την Αμερική θα πρέπει να αρχίσουν να μιλούν δυνατά και περήφανα για θέματα μέσης ηλικίας, όπως η εμμηνόπαυση, προκειμένου να νιώσουν ότι μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της ζωής και της υγείας τους. «Μην τη φοβάστε! Να είστε ατρόμητες γι' αυτό», είπε μπροστά σε ένα ακροατήριο γυναικών που βρίσκονται στο ίδιο στάδιο ζωής. «Ας μιλήσουμε γι' αυτό! Αυτό είναι το αγαπημένο μου θέμα. Είναι ένα φυσιολογικό στάδιο της ζωής... δεν είναι ασθένεια, μην το κάνετε αρνητικό».

https://www.instagram.com/p/C-tE6PpyczC/

Ας το συζητήσουμε και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλω οι 35χρονες να αρχίσουν να σκέφτονται: «Ω, αυτό έρχεται!» και θέλω να αρχίσουν να καταλαβαίνουν, μέσα από σπουδαίους γιατρούς και σπουδαία βιβλία που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά, τι μπορούν να κάνουν για να διευκολυνθούν σε αυτή την περίοδο της ζωής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να μην τη φοβούνται. Να είστε ατρόμητες.

Η ηθοποιός προέτρεψε, ακόμα, τις γυναίκες να αλλάζουν τη διατροφή και τη σωματική τους άσκηση κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, γιατί είναι κάτι που θα τους βοηθήσει πρακτικά.

H διατροφή της εμμηνόπαυσης και πώς θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την εμμηνόπαυση. Όταν τον Μάιο είχε φωνάξει μπροστά από το Καπιτώλιο ότι είναι σε αυτό το στάδιο της ζωής της είχε πει μεταξύ άλλων: «Η ντροπή πρέπει να αφαιρεθεί από την εμμηνόπαυση. Πρέπει να μιλήσουμε για αυτό το πολύ φυσιολογικό κομμάτι της ζωής που συμβαίνει στις γυναίκες. Οι γιατροί μας δεν μπορούν καν να μας πουν τη λέξη, πόσο μάλλον να μας συνοδεύσουν στο ταξίδι».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο E! News, η Halle Berry μίλησε για το πώς επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, αποκαλύπτοντας ότι κόβει τη ζάχαρη. Η ίδια διαγνώστηκε με διαβήτη στο τέλος της εφηβείας της και εξήγησε ότι επειδή αναγκάστηκε να κόψει τη ζάχαρη για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, αυτό ήταν στην πραγματικότητα προς όφελος της επιδερμίδας της.