Να δώσεις μια ευκαιρία στο «καλό παιδί» που σε θέλει κι ας μην νιώθεις αυτή τη σπίθα;
Αν βρίσκεσαι στο δίλημμα μεταξύ «καλού παιδιού» και «σπίθας» τότε αυτό το κείμενο θα σε βοηθήσει να διαλέξεις ποιον δρόμο να πάρεις.
Η χρονιά άλλαξε και οι μέρες ή οι μήνες πέρασαν από την τελευταία φορά που ήσουν σε σχέση. Και κάπου εκεί, την ώρα που ακόμα σκέφτεσαι τον πρώην σου ή τον άνθρωπο που σου αρέσει, αλλά δεν σου δίνει σημασία γιατί «έτσι είναι αυτός», έρχεται το «καλό παιδί» που λες κι εσύ και σου εκφράζει τα συναισθήματά του.
Κι εκεί έρχεται το μεγάλο δίλημμα. Ναι είναι καλό παιδί -boyfrind material θα έλεγε κανείς- αλλά είναι πραγματικά κάποιος που πρέπει να του δώσω μια ευκαιρία; Αφού δεν νιώθω αυτή την «σπίθα» που ένιωθα με τον χ,ψ.
Η απάντηση είναι ναι, δώσε του μια ευκαιρία.
Nanoship: Αυτό θα είναι το trend που θα κυριαρχεί στις σχέσεις το 2025 λένε οι ειδικοί
Γιατί να πεις «ναι» σε ένα ραντεβού με το «καλό παιδί»
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως ένας άνθρωπος που θεωρείται το «καλό παιδί» δεν θα έπρεπε να θεωρείται και βαρετός, επειδή απλά δεν είναι τοξικός, χειριστικός, αποκαρδιωτικός, αδιάφορος απέναντί σου.
Αυτά είναι αρνητικές συμπεριφορές που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε καμία σχέση είτε ερωτική είτε φιλική.
Δεδομένου αυτού λοιπόν, προχωρώ στο γιατί δεν έχει καμία σχέση η αρχική «σπίθα» που νιώθεις με κάποιον με το πώς θα καταλήξει η σχέση σας.
Η γκουρού της αυτοβελτίωσης Σούζαν Τζέφερς έχει ένα ρητό για τους ανθρώπους που συνεχίζουν να ερωτεύονται τον λάθος τύπο:
Ο τύπος σου δεν είναι ο τύπος σου.
Και αυτό πρέπει ίσως να έχεις στο μυαλό σου.
Ναι, φυσικά υπάρχουν πράγματα που μας έλκουν στο αντίθετο φύλο, τόσο όσον αφορά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά όσο και τα εσωτερικά, όμως ο έρωτας και η αγάπη δεν είναι απαραίτητο να μάς «χτυπάνε» κατακούτελα σαν τούβλο που έπεσε από κάποια βεράντα.
Η αγάπη και ο έρωτας μπορούν να αναπτυχθούν αν δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο και χώρο σε κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται για εσένα και δεν χρειάζεται να τον κυνηγάς, για να τον γνωρίσεις.
Και ίσως αυτή είναι η σχέση που έψαχνες κι όχι κάποιον που θα σου ανάβει «φωτιές» ή τα «λαμπάκια», δηλαδή θα έχετε μόνιμα ένταση η οποία δεν θα είναι πάντα λόγω του πάθους.
Το να βγεις για ένα ραντεβού με το «καλό παιδί» δεν σημαίνει πως δεν θα περάσεις καλά επειδή είναι καλό παιδί. Μπορεί να βρείτε πολλά περισσότερα κοινά απ' όσα νόμιζες πως είχατε.
Από την άλλη ένα ραντεβού είναι ένα ραντεβού. Μπορεί να πάει καλά, μπορεί να μην πάει. Δεν πρέπει όμως, να απορρίψεις κάποιον προκαταβάλοντας την κατάληξή σας. Άλλωστε, όσες φορές το έκανες με άτομα που υπήρχε η απαραίτητη «σπίθα» και πληγώθηκες δεν το έκανες.