Ολυμπιακό χωριό, Παρίσι 2024: O Πετρούνιας και άλλοι αθλητές κάνουν room tour και γίνονται viral

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ολυμπιακό χωριό, Παρίσι 2024: O Πετρούνιας και άλλοι αθλητές κάνουν room tour και γίνονται viral
https://www.instagram.com/p/C8-5R_3uHNa/?img_index=1

Το κρεβάτι από χαρτόνι, ο καθαρός Σικουάνα και το πλωτό Ολυμπιακό Χωριό στην Ταϊτή είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που συνάντησαν οι αθλητές που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι φέτος.

Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2024 στο Παρίσι είναι μόλις 3 μέρες μακριά (έχει προγραμματιστεί για τις 26/7) και ήδη οι αποστολές των χωρών που παίρνουν μέρος στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και το Ολυμπιακό χωριό, το μέρος δηλαδή στο οποίο θα μένουν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι

Για την ακρίβεια δεν μένουν όλοι οι αθλητές στο Παρίσι, αλλά θα σου εξηγήσω πιο κάτω τι συμβαίνει.

Το room tour του Λευτέρη Πετρούνια και άλλων αθλητών

Ο Λευτέρης Πετρούνιας φτάνοντας στο Ολυμπιακό χωριό θέλησε να μάς δείξει μέσα από τα social media του το δωμάτιο στο οποίο θα μένει. Ο ίδιος ανέφερε πως - πέραν του ότι πρόκειται για ένα αξιοπρεπές δωμάτιο - οι υπεύθυνοι φρόντισαν να βάλουν και μια μονάδα κλιματισμού, κάτι το οποίο κανονικά δεν υπήρχε.

Μην ξεχνάμε ότι ο καύσωνας δεν επηρεάζει μόνο τη δική μας χώρα αλλά και πολλές άλλες παγκοσμίως, ανάμεσά τους και την Γαλλία.

Αυτό όμως, που μας έκανε εντύπωση, αλλά ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν εξήγησε περαιτέρω, είναι το ότι ανέφερε πως το κρεβάτι του ήταν «χάρτινο και σκληρό».

Οι περισσότεροι πιστέψαμε πως απλά ο Ολυμπικονίκης δεν βρήκε ιδιαίτερα άνετο το κρεβάτι του. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως όντως το κρεβάτι σε κάθε δωμάτιο στο Ολυμπιακό χωριό είναι φτιαγμένο από χαρτόνι (!), όπως είδαμε μέσα από room tour που έκαναν κι άλλοι αθλητές.

Αυτά τα κρεβάτια φτιάχτηκαν με σκοπό να ανακυκλωθούν μετά το τέλος των αγώνων, γι' αυτό και η κατασκευή τους από χαρτόνι. Αυτή η πρακτική δεν είναι καινούργια, αφού τα κρεβάτια αυτά, όσοι αθλητές συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 τα είχαν ξανασυναντήσει.

Οι παροχές στο Ολυμπιακό χωριό

Από τις παροχές του Ολυμπιακού χωριού πάντως οι αθλητές ξεχώρισαν τα δωρεάν που ποτά που μπορούν να έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή με το πάσο τους, αλλά και το δωρεάν κομμωτήριο.

Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ μεγάλες, σύμφωνα με τα βίντεο διάφορων αθλητών στο TikTok, γι' αυτό και υπάρχει και παντοπωλείο, αλλά κι ένα μικρό μπαρ - club, ενώ για όποιον θέλει η μετακίνηση από το ένα κτίριο στο άλλο μπορεί να γίνει με μικρά baggy αυτοκινητάκια.

Και η αίθουσα του πρωινού και γενικά το μέρος που μπορούν να γευματίσουν οι αθλητές είναι πραγματικά μεγάλη, κάτι που φαίνεται και με το μάτι αλλά και διαβάζοντας πως μπορεί να χωρέσει ταυτόχρονα 4000 αθλητές, ενώ παρέχει και 4 είδη κουζίνας - διεθνή, ασιατική, γαλλική και χαλάλ.

Το πλωτό Ολυμπιακό χωριό

Πάντως δεν μένουν όπως, σου είπα και πιο πάνω, όλοι οι αθλητές στο Παρίσι. Για πρώτη φορά οι Γάλλοι δημιούργησαν πλωτό Ολυμπιακό χωριό για τους αθλητές του surf, το οποίο έχει αράξει στην Ταϊτή.

Σε αυτό το Ολυμπιακό χωριό ωστόσο, οι αθλητές έχουν κανονικά κρεβάτια και όχι από χαρτόνι.

Φυσικά στα διάφορα πατώματα αυτού του τεράστιου πλοίου υπάρχουν και διάφορα μαγαζιά, είτε με σουβενίρ είτε με πράγματα που μπορεί να χρειασοτύν οι αθλητές.

Είναι καθαρός ο Σικουάνα;

Πάντως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Γαλλικής Κυβέρνησης αλλά και της δημάρχου του Παρισιού ήταν να έχει καθαρίσει έγκαιρα ο Σικουάνα, ο πιο γνωστός ποταμός της Γαλλίας και να είναι κατάλληλος, ώστε να διενεργηθούν εκεί διάφοροι αγώνες κολύμβησης και κωπηλασίας.

Δαπανήθηκαν 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να επιτευχθεί αυτό και όπως φαίνεται οι Γάλλοι τα κατάφεραν, αφού τα επίπεδα μόλυνσης έπεσαν στα κατώτερα επίπεδα, κάτι που σημαίνει ότι είναι ασφαλές για κάποιον να κολυμπήσει στον Σικουάνα.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo άλλωστε έκανε την αρχή.

Να σημειωθεί πως είχε απαγορευτεί να κολυμπάει κανείς στον Σικουάνα από το 1923 λόγω της μόλυνσης του νερού.