Οι θήκες για τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 θα είναι από τον LVMH με 100% eco friendly υλικά

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι θήκες για τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 θα είναι από τον LVMH με 100% eco friendly υλικά

Courtesy: LVMH

Ο κορυφαίος όμιλος μόδας δημιούργησε επίσης και τις στολές των εθελοντών των αγώνων. 

Κάθε χώρα που αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες βάζει και τη δική της σφραγίδα σε έναν πανάρχαιο θεσμό. Και η κάθεμία με τον τρόπο της. Λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών στο Παρίσι, και ενώ η Γαλλία περνάει τη δική της πολιτική αναστάτωση, ο κορυφαίος όμιλος luxury αγαθών, ο LMVH, αποκάλυψε τις θήκες πάνω στις οποίες θα παραδίδονται τα μετάλλια στους μεγάλους νικητές των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων του 2024. Και έχουν φυσικά την υπογραφή του οίκου Louis Vuitton. Γιατί αν θέλουμε να μιλήσουμε για σύγχρονα iconic χαρακτηριστικά της γαλλικής κουλτούρας, τότε το μονόγραμμα και το signature checked print του Louis Vuitton είναι κάτι σαν τον Πύργο του Eifel.

H Diane Keaton κυκλοφορεί το δικό της fashion book -Το μοναδικό στυλ της που την έκανε icon

Screenshot-2024-07-03-151319.png

Courtesy: LVMH

Η παρουσίαση έγινε με την παρουσία του Antoine Arnault, υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του LVMH, ο οποίος μαζί με κάποιους εθέλοντές μας έδειξαν τους ειδικά σχεδιασμένους δίσκους, όπου θα μεταφέρονται τα μετάλλια, αλλά είχαμε ήδη την εικόνα των μπαούλων που τοποθετούνται τόσο τα μετάλλια, όσο και η δάδα της Ολυμπιακής Φλόγας. «Όπως όλοι οι Γάλλοι, παρακολουθούμε την εξέλιξη του πολιτικού τοπίου της χώρας, αλλά τίποτα δεν θα μειώσει τον ενθουσιασμό μας ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων», είπε ο Arnault στους δημοσιογράφους.

Screenshot-2024-07-03-151300.png

Courtesy: LVMH

https://www.instagram.com/reel/C5BWkawCxCg/

Τα ρούχα των εθελοντών των Ολυμπιακών του Παρισιού θα έχουν eco friendly υπογραφή.

Ο όμιλος εκτός όμως από τους δίσκους μεταφοράς ανέλαβε να δημιουργήσει και τις στολές των 515 εθελοντών των αγώνων. Οι στολές είναι εμπνευσμένες από τα 20s και περιλαμβάνουν ένα beige, tailored παντελόνι με πιέτες, ένα λευκό polo t-shirt και ένα καπέλο τύπου ντραγιάσκα.

Screenshot-2024-07-03-151213.png

Courtesy: LVMH

Τα 600 ρούχα που κατασκευάστηκαν αντανακλούν τη δέσμευση του Ομίλου LVMH για πολυτέλεια, η οποία είναι ταυτόχρονα βιώσιμη. Τα items δημιουργήθηκαν με 100% οικολογικά σχεδιασμένα υλικά, που προέρχονται κυρίως από το οικοσύστημα ανακύκλωσης υφασμάτων κλειστού βρόχου της LVMH Circularity.

Τα μπλουζάκια πόλο και τα καπέλα gavroche είναι από ύφασμα ζέρσεϊ κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υφάσματα, χρησιμοποιώντας κομμάτια υφάσματος από διαφορετικά LVMH Maisons που έχουν ανακυκλωθεί από τη γαλλική startup Weturn, μια πιστοποιημένη εταιρεία B Corp. Η εταιρεία δημιουργεί νέα σημεία πώλησης για απούλητα αποθέματα κλωστοϋφαντουργίας, μετατρέποντας τα υφάσματα πρώτα σε νήματα και μετά σε νέα υφάσματα. Το βαρύ ύφασμα ζέρσεϊ που δημιουργήθηκε μέσω αυτής της διαδικασίας στη συνέχεια κόπηκε και συναρμολογήθηκε στην περιοχή Vosges στη Γαλλία σε ένα εργαστήριο πιστοποιημένο με το Παγκόσμιο Πρότυπο Βιολογικών Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων (GOTS). Το παντελόνι είναι κατασκευασμένο από ύφασμα μείγματος μαλλιού με χρήση ανακυκλωμένου πολυεστέρα.

https://www.instagram.com/reel/C5DNaNtC6kl/

«Όπως μπορείτε να δείτε, ο οίκος Vuitton δεν φαίνεται στο δίσκο. Είναι πολύ Vuitton, ναι. Αν είστε καλά γνώστες αυτού του κόσμου, θα αναγνωρίσετε τον οίκο Vuitton και την πινελιά Vuitton. Δες το όπως θέλεις: είναι ίσως ένας έξυπνος ή υποσυνείδητος τρόπος να είσαι παρών σε κάτι τόσο σημαντικό,» είπα τελικά ο Arnault απαντώντας και στα ερωτήματα για το κατά πόσο επιθυμούμε κάτι branded σε ένα γεγονός όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Τα t-bar sandals είναι το μόνο σχέδιο σε πέδιλα που θα χρειαστείς φέτος -Και κυκλοφορούν ήδη παντού