Head to tail cuisine στο ομορφότερο σημείο της Χώρας της Αντιπάρου

Νέλλη Καλαμαρά
Head to tail cuisine στο ομορφότερο σημείο της Χώρας της Αντιπάρου

Το Vassilenas Blue Antiparos μετακόμισε στο Kouros Village Hotel πάνω στο κύμα και χαρίζει μαγικές all day γευστικές εμπειρίες από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. 

Πρέπει να ομολογήσω πως όταν μιλάμε για την Αντίπαρο δεν μπορώ να είμαι εντελώς αντικειμενική, γιατί κατά την προσωπική μου πάντα άποψη είναι ομορφότερο νησί του κόσμου. Έτσι όταν ανακοινώθηκε πως το αγαπημένο Vassilenas Blue Antiparos – η θερινή βερσιόν του βραβευμένου αθηναϊκού εστιατορίου- άφησε την αέρινη αυλή στην οποία το συναντούσαμε μέχρι πέρσι και μετακόμισε στο Kouros Village Hotel, ένα από τα πιο φιλόξενα και φροντισμένα ξενοδοχεία του νησιού, η καρδιά μου σκίρτησε και ταξίδεψε σε χαλαρές βραδιές κάτω από τα αστέρια και δίπλα στη θάλασσα, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και το πανέμορφο λιμάνι φόντο της πιο συναρπαστικής γαστρονομικής ιστορίας.

Και το όνομα αυτού... Το ιστορικό Hilton απέκτησε νέο όνομα και ένα συναρπαστικό μέλλον

https://www.instagram.com/p/C7qiqXjooDS/

Το Kouros Village Hotel, ένα ξενοδοχείο που ανήκει σε δύο νέα παιδιά που φροντίζουν να παραμένει πάντα το ίδιο φιλόξενο και καλόγουστο, να ανακαινίζεται διαρκώς, να έχει και wellness χαρακτήρα με εξαιρετικά yoga sessions και να κρατά ψηλά τον πήχη της ποιοτικής φιλοξενίας στο νησί, είναι χτισμένο σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του λιμανιού, αφού είναι πάνω στη θάλασσα και «βλέπει» όλη τη Χώρα. Το σημείο είναι μαγικό και σε αυτό το μαγικό σημείο ήρθε να ζήσει ένα μαγικό εστιατόριο. Εάν ρωτάς εμένα, δεν υπάρχει πιο win-win συνθήκη, αφού η αληθινή ελληνική γαστρονομία ενώνει χέρια με την αληθινή ελληνική φιλοξενία και μπράβο τους.

Ο Ντίνος Φωτεινάκης ρίχνει άγκυρα στο νέο στολίδι της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Vassilainas_001.jpg

Στα δικά μας όμως τώρα για να δούμε τι επιφυλάσσει για όλους μας φέτος ο Θανάσης Βασίλαινας στο νέο του «σπίτι», όπου πλέον θα συναντούμε το Vassilenas Blue σε all-day και by the sea εκδοχή. Φαντάσου λοιπόν να αφήνεσαι στον ήλιο της Αντιπάρου, με την αύρα που αυτή εκπέμπει, να χαλαρώνεις με τη θέα – κυριολεκτικά – του απέραντου γαλάζιου, να έχεις ακόμη το αλάτι πάνω σου ή να έχεις δροσιστεί και να φοράς τα αέρινα ρούχα σου, να είσαι ξυπόλυτος για να νιώθεις τη γη και εσένα στο σύμπαν του καλοκαιριού και ένας άνθρωπος που σέβεται και τιμά τη γεύση, την τέρψη και την αισθητική του φαγητού να αναλαμβάνει την ευχαρίστησή σου. Με γεύσεις λεπτές και φίνες, με ιδέες ιδιαίτερες που βασίζονται σε αληθινές διαδρομές, με άποψη για απόλαυση κάθε στιγμή της ημέρας.

https://www.instagram.com/p/C8g83BAoVEy/

Στο ξενοδοχείο Kouros Village, εκεί που η Αντίπαρος ζει τον καλύτερό της εαυτό, δίπλα στην πόλη της αλλά όχι στη βοή της, μπροστά στη θάλασσα, το εστιατόριο Vassilenas Blue Antiparos ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί. Η τέχνη της περιποίησης συναντά αυτήν της γαστρονομίας, από τα χέρια του σεφ Βασίλη Παπαδόπουλου, στις πιο απλές εξαιρετικές μορφές με προτάσεις που συνοδεύουν άριστα τις ώρες όπως τις ορίζει η πορεία του ήλιου και του φεγγαριού. Το λαχταριστό «χειροποίητο» και αυθεντικό πρωινό ακολουθεί το brunch, με πολλές πλούσιες και αρμόζουσες του μέρους και της εποχής επιλογές για να φθάσουμε ασφαλώς στις μεγάλες στιγμές του ψαριού και της μαγειρικής όπως την ορίζει από πάντα ο «Βασίλαινας» στην ψυχή του και ο Θανάσης στη νέα εποχή του.

Screenshot-2024-06-26-153235.jpg

Πολλές, λοιπόν και ιδιαίτερες, οι αλμυρές και γλυκές επιλογές, σε πρωινά και brunch, με τα κυρίαρχα ολόφρεσκα αυγά να ξεπερνούν τη φαντασία και να συνοδεύονται από πεντανόστιμο προζυμένιο ψωμί ενώ πολλές και θα είναι και οι gluten free και vegetarian προτάσεις. Το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, τα κοκτέιλ, θα αποτελέσουν και αυτά τη νέα πρόκληση με μια σειρά από classic αλλά και signature με καλοκαιρινές γεύσεις που θα απολαμβάνουμε στο ξύλινο deck, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Η πιο ωραία ώρα, στο ηλιοβασίλεμα και το βράδυ θα έχουν τη δροσερή τους γεύση.

ATK_8475.jpg

Και στην Αντίπαρο, πάντως, η zero waste λογική θα είναι πάλι παρούσα φυσικά. Να σημειωθεί εδώ πως το πιο σημαντικό στην ιστορία του «Βασίλαινα» είναι το πόσο πρωτοποριακός υπήρξε τότε και πόσο προνοητικός και σύγχρονος εμφανίζεται σήμερα. Η πρακτική του zero waste που τηρούσε με τον δικό του τρόπο ο ιδρυτής, διαμορφώνεται πλέον από τον Θανάση Βασίλαινα με σχεδιασμό του σεφ Μανώλη Γαρνέλη στη μοναδική Ηead-to-Tail εμπειρία.

ATK_4606.jpg

Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθούσε ιστορικά ο «Βασίλαινας» και βασίζεται στη zero waste λογική αξιοποιώντας κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού. «Πανδαισία» γεύσεων μα και πρωτοτυπίας και έκπληξης αφού ποτέ δεν ξέρεις με ποιο φρέσκο ψάρι θα καταπιαστούν και πώς ακριβώς θα το διαχειριστούν οι masters του.

ATK_6832.jpg

Ετσι, λοιπόν, ο Θανάσης Βασίλαινας που είναι πάντα εκεί, επιβλέποντας διακριτικά τα πάντα θα σε υποδεχθεί και στο νησί σαν εξαιρετικός οικοδεσπότης και θα σε μυήσει στην πιο όμορφη φιλοσοφία διαχείρισης του φαγητού. Πλάι στο κύμα, με τον ήχο του να σε αγαλλιάζει και να σου γεμίζει τρυφερά το ποτήρι με ένα εξαιρετικό κρασί, με τη θάλασσα στα μάτια και την καρδιά, εκτός των ψαριών, θα τιμήσεις την ακαταμάχητη ταραμοσαλάτα, το μαγευτικό αυγό, το τραγουδιστό γιουβέτσι γαρίδας, πολλά ακόμη προσεγμένα πιάτα καρδιάς και νέες χρωματιστές δροσερές σαλάτες.

Vassilainas_003.jpg

Ήλιος και φεγγάρι φωτίζουν τις γεύσεις και τις παρέες, τα κρασιά ανοίγουν, οι άνθρωποι του χώρου πανταχού παρόντες με ένα χαμόγελο πηγαίο και η απλότητα με την ιεροτελεστία συναντιούνται σε ένα τραπέζι που σε κάνει να νιώθεις ένας και μοναδικός αν και μέρος μιας καθημερινής γιορτής γεύσης και φιλοξενίας.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.