Wine & dine βραδιές στην αθηναϊκή Ριβιέρα με διάσημες υπογραφές

Νέλλη Καλαμαρά
Wine & dine βραδιές στην αθηναϊκή Ριβιέρα με διάσημες υπογραφές

Μία σειρά από exclusive wine dinners ξεκίνησε στο εστιατόριο Ora του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Ettore Botrini στο One&Only Aesthesis με τη συμμετοχή εξαιρετικών κτημάτων.

Τα wine pairing dinners κατέχουν πάντα υψηλότατη θέση στα πράγματα που μας ενδιαφέρουν να βλέπουμε και να κάνουμε, αφού δεν υπάρχει πιο ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία από τον συνδυασμό εξαιρετικών γεύσεων με κορυφαία κρασιά. Το εστιατόριο ORA του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Ettore Botrini και το One&Only Aesthesis γνωρίζουν καλά πως η σωστή επιλογή κρασιού μπορεί να αναβαθμίσει τη γευστική εμπειρία. Για αυτό και έχουν επενδύσει σοβαρά στο κομμάτι «κρασί».

Μία νέα πρόταση luxury lifestyle hospitality με διάσημες γαστρονομικές υπογραφές

DSC02817.jpg

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών του εστιατορίου περιλαμβάνει περίπου 300 επιλεγμένες ετικέτες, τόσο ελληνικές όσο και διεθνείς. Αυτή η πλούσια συλλογή καλύπτει ποικιλίες από διάφορες περιοχές, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν μοναδικά κρασιά που αναδεικνύουν τις γεύσεις και τις παραδόσεις κάθε τόπου. «Από κλασικά ελληνικά κρασιά μέχρι διεθνή διαμάντια, έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που ικανοποιεί όλους τους λάτρεις του κρασιού», εξηγεί η head sommelier Ευαγγελία Βεργούλη, «κάθε ποτήρι κρασί είναι μια ιστορία που αποκαλύπτεται, γεμάτη από την προσωπικότητα της ποικιλίας, το terroir και τη φροντίδα του οινοπαραγωγού».

Πέντε νέες αφίξεις καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις και τα budget

DSC08920.jpg

Θέλοντας, λοιπόν, να αναδείξει το ρόλο του κρασιού στη γαστρονομία, το ORA διοργανώνει μια σειρά από exclusive wine events, όπου οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα κορυφαίων οινοποιείων της Ελλάδας και παγκοσμίως. Με αφετηρία την εγχώρια παραγωγή, τα events αυτά έχουν στόχο να προβάλουν την πλούσια οινική κληρονομιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας ώστε το κοινό να κατανοήσει σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα και την ευρύτερη ιστορία της τοπικής γαστρονομίας.

20241016_190955.jpg

Τα επόμενα wine events θα μεταφέρουν νοερά τους καλεσμένους και εκτός συνόρων, σε μοναδικά μέρη, αρώματα και γεύσεις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν διεθνή οινοποιεία. Ο υψηλής αισθητικής χώρος του εστιατορίου, δίπλα στην κεντρική πισίνα του One&Only Aesthesis με τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο, γίνεται το τέλειο σκηνικό για αυτό το συναρπαστικό γευστικό ταξίδι.

20241016_190920.jpg

Οι οινικές βραδιές ξεκινησαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου με την οινοποιία Nico Lazaridi, όπου είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε και να γνωρίσουμε τις προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες του κτήματος και να μυηθούμε στις τοπικές ποικιλίες του ιδιαίτερου δραμινιού αμπελώνα. Υπό την καθοδήγηση της sommelier και εκπροσώπων της οικογένειας Nico Lazaridi, που ταξίδεψαν από τη Δράμα για να βρεθούν κοντά μας, απολαύσαμε μερικές από τις καλύτερες ετικέτες τους μαζί με ένα ειδικά σχεδιασμένο για τη βραδιά μενού.

20241016_205106.jpg

Πιο συγκεκριμένα δοκιμάσαμε 5 διαφορετικές ετικέτες μαζί με 5 διαφορετικά πιάτα με την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι, και οι συνδυασμοί ήταν πραγματικά μαγικοί, ενώ το ειδυλλιακό περιβάλλον σίγουρα προσφέρεται με το παραπάνω για τέτοιου τύπου εμπειρίες. Προσωπικά το pairing που αιχμαλώτισε περισσότερο την καρδιά μου ήταν εκείνο με την κορυφαία ετικέτα Evil Eye 2022 με το πανέξυπνο labelling, που αποτελεί ένα ουσιαστικά premium rose από 100% Ξινόμαυρο με φρέσκα ακόμη τα αρώματά του και μία χαρακτηριστική οξύτητα, ενώ δεν του λείπουν η λιπαρότητα στο σώμα και το στόμα.

20241016_205854.jpg

Αυτό το εξαιρετικό κρασί συνδυάστηκε αριστοτεχνικά με το διάσημο Μπουρδέτο του πολυβραβευμένου σεφ, που εδώ παρουσιάστηκε σε μία παραλλαγή του με λαβράκι μαριναρισμένο σε όξινα εσπεριδοειδή, δυόσμο και σαλικόρνια. Η οξύτητα στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτέλεσε την ιδανική «γέφυρα» για την ανάδειξη τόσο του κρασιού όσο και του πιάτου.

20241016_211945.jpg

Επίσης το μαγικό Αρνί a la Grecque με το τέλεια μελωμένο πλιγούρι έκανε έναν πολύ ταιριαστό «γάμο» με το εμβληματικό Μαγικό Βουνό του 2018 (Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc) του οποίου το γεμάτο σώμα, τα πλούσια αρώματα και οι στρογγυλεμένες οξύτητες ανέδειξαν περαιτέρω και αναδείχθηκαν από το βαθιά νόστιμο αυτό πιάτο.

DSC03564.jpg

Μετά την Nico Lazaridi θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες που κατέχουν εξέχουσα θέση στην ελληνική και παγκόσμια οινοπαραγωγή και έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς το εστιατόριο ORA συνεχίζει το ταξίδι της εξερεύνησης ξεχωριστών ποικιλιών και του δημιουργικού pairing με τις μοναδικές γεύσεις που υπογράφει ο σεφ Ettore Botrini.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG