Αθηναϊκή σαλάτα, γαρίδες cocktail και πολλές ακόμη νοσταλγικές γεύσεις σε ένα επετειακό μενού

Νέλλη Καλαμαρά
Αθηναϊκή σαλάτα, γαρίδες cocktail και πολλές ακόμη νοσταλγικές γεύσεις σε ένα επετειακό μενού

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων λειτουργίας του, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία προσφέρει ένα συναρπαστικό γαστρονομικό ταξίδι νοσταλγίας και απόλαυσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Γιορτάζοντας 150 χρόνια αφοσίωσης και πρωτοπορίας στη γαστρονομία, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία παρουσιάζει το νέο επετειακό μενού “Always Grand|150 Years of Flavors”, που υπογράφει ο δύο φορές βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef Αστέριος Κουστούδης.

Νέα άφιξη: ο Άσωτος στο Παγκράτι ήρθε για να μείνει για όλους τους σωστούς λόγους

GB-AlwaysGrand150yrsFlavors_Shrimp-Fountain.jpg

Ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου και έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2024, οι λάτρεις του καλού φαγητού έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι στο Winter Garden City Lounge του εμβληματικού ξενοδοχείου, εμπνευσμένο από την αστική κουλτούρα της παλαιάς Αθήνας. Αναβιώνοντας συνταγές από τα μέσα του 20ού αιώνα, το μενού αναδεικνύει τη γαστρονομική κληρονομιά του εμβληματικού Ξενοδοχείου, με πιάτα που πρωταγωνίστησαν σε ιστορικά δείπνα κατά τα 150 Χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του.

Μητροπολιτική διάθεση και design εκλεκτικισμός σε μία ολοκαίνουρια άφιξη στο Κεφαλάρι

GB-AlwaysGrand150yrsFlavors_Nougatine.jpg

Από την αυθεντική Αθηναϊκή σαλάτα, σύμβολο της αστικής κουζίνας της δεκαετίας του 1970, και το εντυπωσιακό σιντριβάνι από γαρίδες cocktail ως τα διάσημα ‘Vol-au-Vent’, που συνδυάζουν την ελαφρότητα και φινέτσα της γαλλικής κουζίνας, τα πιάτα ξυπνούν μνήμες μιας άλλης εποχής. Φόρο τιμής στην ελληνική παράδοση έρχονται να αποδώσουν οι λαχανοντολμάδες, ενώ επιδόρπια όπως η νουγκατίνα, που ταξίδεψε από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αυλές στα αθηναϊκά σαλόνια, ολοκληρώνουν το απαράμιλλο ταξίδι του χθες στο σήμερα, γοητεύοντας και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

GB-AlwaysGrand150yrsFlavors_Afternoon-Tea.jpg

Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το επετειακό afternoon tea, το οποίο έχει επιμεληθεί με μαεστρία ο ταλαντούχος Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας, προσδίδοντας μια νοσταλγική νότα αυθεντικής Αθηναϊκής αίγλης. Ανακαλύπτουμε μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου το επετειακό μενού “Always Grand|150 Years of Flavors”, ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων που ενώνει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, μέσα από εμβληματικά πιάτα που έχουν αφήσει εποχή και παραμένουν κλασικά και αγαπημένα.

Info: Winter Garden City Lounge, Β. Γεωργίου 1Α, Αθήνα, 2103330748

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG