Τα φύκια και τα τρόφιμα σε σκόνη, θα είναι το «μενού» του μέλλοντος
Άλλες προβλέψεις περιλαμβάνουν γεύματα που θα είναι τρισδιάστατα.
Πάνω από τους μισούς Βρετανούς (55%), σύμφωνα με το Mirror.com, προβλέπουν ότι τα μελλοντικά μας τρόφιμα θα καλλιεργούνται σε εργαστήριο. Άλλες προβλέψεις περιλαμβάνουν γεύματα που θα είναι τρισδιάστατα ή θα έρχονται σε μορφή σκόνης.
Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα του California Almonds που έγινε σε 2.000 ενήλικες, διαπιστώθηκε ότι τέσσερις στους 10 πιστεύουν ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν στο μενού ειδικά διαμορφωμένα τρόφιμα, σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ατομικές απαιτήσεις υγείας.
Άλλοι εκτιμούν ότι θα τρώμε πιάτα φτιαγμένα από φύκια -ενώ το 15% λέει ακόμη ότι τα θρεπτικά συστατικά μας θα προέρχονται από γεωργικά απόβλητα, όπως στελέχη ή φύλλα φυτών.
Όπως και να παρασκευάζονται τα γεύματά μας, το 56% συμφωνεί ότι θα γίνουν πολύ πιο βιώσιμα κατά τη διάρκεια του επόμενου αιώνα. Μάλιστα, το ένα τρίτο όσων ακολουθούν ήδη μια φυτική ή χορτοφαγική διατροφή, υποστηρίζουν ότι το κάνουν για περιβαλλοντικούς λόγους (34%).
Η Δίαιτα του Harvard είναι το «μυστικό» για την μακροζωία λένε οι ειδικοί
Και το 16% θα ήταν πρόθυμο να ανταλλάξει την τρέχουσα διατροφή του με μια «υποθαλάσσια» που θα αποτελείται από φύκια, ενώ το 17% θα ήθελε να τρώει τα μελλοντικά του γεύματα σε μορφή σκόνης. Προέκυψε επίσης ότι οι Βρετανοί αναμένουν ότι αυτού του είδους οι δίαιτες θα υιοθετηθούν μέσα στα επόμενα 12,5 χρόνια.
Ωστόσο, αυτό που κάποιοι μπορεί να θεωρούν ως «μελλοντικές τροφές», άλλοι το τρώνε ήδη -με έναν στους 20 να χρησιμοποιεί φύκια στο μαγείρεμα και το 8% να τρώει ήδη τροφές σε μορφή σκόνης, σύμφωνα με την έρευνα που εκπόνησε η California Almonds.
Η Danielle Veenstra, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε: «Είναι ελπιδοφόρο να βλέπουμε ότι οι άνθρωποι αναζητούν τρόφιμα που θα βοηθήσουν την οικολογία και θα προάγουν τη βιωσιμότητα. Κάποια από αυτά τα μελλοντικά τρόφιμα μπορεί πράγματι να έρθουν νωρίτερα από ό, τι νομίζουμε. Για παράδειγμα, οι νέες καινοτομίες στον τομέα των τροφίμων χρησιμοποιούν αυτά που παραδοσιακά θεωρούνται γεωργικά υποπροϊόντα, όπως τα υποπροϊόντα των καλλιεργειών, ως συστατικά τροφίμων - τα αμύγδαλα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα».
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι, παρά τις καινοτομίες που γίνονται στον τομέα αυτό, το 57% παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα απολύτως για τα τρόφιμα που παρασκευάζονται από γεωργικά απόβλητα.
Ωστόσο, το 76% χρησιμοποιεί ήδη τα απορρίμματα τροφίμων σε γεύματα στο σπίτι - όπως για παράδειγμα μετατρέποντας το μπαγιάτικο ψωμί σε κρουτόν ή χρησιμοποιώντας τα υπολείμματα λαχανικών για να φτιάξουν ζωμό, σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μέσω της OnePoll.
Το θαυματουργό μηλόξυδο νούμερο 1 σύμμαχος για απώλεια βάρους και υγεία;
Οι σεφ Henry Firth και Ian Theasby δήλωσαν: «Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που βλέπουμε όλες τις απίστευτες καινοτομίες να ενσωματώνονται στη διατροφή μας και στο πιάτο μας στο μέλλον, ειδικά εκείνες που υποστηρίζουν τις βιώσιμες και φυτικές δίαιτες. Είμαστε μεγάλοι υπέρμαχοι της υποστήριξης του πλανήτη μας και των ανθρώπων μας και θα θέλαμε πολύ να δούμε έναν κόσμο με μηδενικά απόβλητα, επαναχρησιμοποιημένα προϊόντα και μελλοντικά τρόφιμα. Αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Μια μελλοντική καινοτομία τροφίμων που δοκιμάσαμε πρόσφατα είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένη από ένα συστατικό που πολλοί από εμάς θα βρούμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας - τα αμύγδαλα. Οι φλούδες των αμυγδάλων, οι οποίες αναπτύσσονται γύρω από το κέλυφος του ξηρού καρπού, χρησιμοποιούνται σε πολλά υποσχόμενες εξελίξεις στα τρόφιμα - όπως εναλλακτικές λύσεις τσαγιού και καφέ, διατροφικές μπάρες, ακόμη και μπύρα. Μας αρέσει πολύ αυτό, γιατί όχι μόνο είναι ένας νέος τρόπος να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα αμυγδάλου, αλλά η ανακύκλωση των συστατικών σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα».
Η Danielle Veenstra, επίσης παραγωγός αμυγδάλων τρίτης γενιάς, προσέθεσε: «Οι αγρότες αμυγδάλων στην Καλιφόρνια εργάζονται για την καλλιέργεια αμυγδάλων με όλο και πιο βιώσιμους τρόπους - ένας από τους οποίους είναι η χρήση μιας προσέγγισης μηδενικών αποβλήτων. Ό, τι καλλιεργείται στους οπωρώνες μας χρησιμοποιείται για καλό σκοπό».