Τηγανητές πατάτες με ελάχιστες θερμίδες
ΓΩΓΩ ΦΟΥΝΤΑ
Πώς να γίνει ελαφρύ το αγαπημένο φαγητό όλων!
Λατρεύετε τις τηγανητές πατάτες και σας είναι αδύνατο να τις αποκλείσετε από τη διατροφή σας; Εδώ σας έχουμε ένα tip για να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας λιχουδιά χωρίς να φορτώνεστε με πολλές θερμίδες.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Κόψτε 2 μεγάλες πατάτες στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κάθε μισό σε λεπτές φέτες. Στεγνώστε τις με μία χαρτοπετσέτα και προσθέστε, τριμμένη φρυγανιά, αλάτι της θάλασσας, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη, τσίλι σε σκόνη και μαύρο πιπέρι. Έπειτα χτυπήστε καλά 2 ασπράδια αυγών και προσθέστε τα στις πατάτες. Ανακατέψτε τις πατάτες μέχρι να καλυφθούν από το μείγμα, βάλτε τις σε ένα ταψί, προσθέστε ελάχιστο λάδι και ψήστε για 20 λεπτά. Μην ξεχάσετε να τις γυρίσετε μία φορά για να ψηθούν και από τις 2 πλευρές. Κάθε μερίδα περιέχει 173 θερμίδες, 1 γρ. λιπαρά (0 γρ. κορεσμένα), 36 γρ. υδατάνθρακες, 3 γρ. φυτικές ίνες και 6 γρ. πρωτεΐνη.