Η ελληνική διατροφή σώζει ζωές
ΚΡΙΣΤΗ ΑΝΔΡΟΝΗ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ
Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε.
Τελικά ακόμα και οι επιστήμονες επιμένουν πως πρέπει να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Αυτή τη φορά όχι εξαιτίας κάποιας ανακάπυψης ή κάποιου αρχαίου μνημείου, αλλά χάρη στην ελληνική διατροφή.
Όσοι την ακολουθούν φαίνεται να ζουν περισσότερο. Ιδιαίτερα ωφέλιμος θεωρείται ο συνδυασμός φρούτων και ξηρών καρπών και προβληματική θεωρείται η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος (συστήνεται να τρωμε το πολύ μια μερίδα την εβδομάδα), κοτόπουλου (1 ½ μερίδα την εβδομάδα είναι αρκετή) και γαλακτοκομικών (περισσότερο από 2 ποτήρια γάλα ή 2 σπιρτόκουτα τυρί ή 2 κεσέδες γιαούρτι την ημέρα ή συνδυασμός αυτών, θεωρούνται περιττά για τους ενήλικες).
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε καθημερινά 2-3 φρέσκα φρούτα, ένα γεμάτο πιάτο λαχανικά (πχ σαλάτα, λαδερά ζαρζαβατικά) στο οποίο θα προσθέτουμε πάντα ελαιόλαδο. Όλα τα παραπάνω συνδυασμένα μειώνουν κατά 25% τη θνησιμότητα.